Esküvői helyszínek Debrecenben

Esküvői helyszínek Debrecenben és környékén – Az álomesküvő alapja

Megrtörtént az elejgyzés és belevetettétek magatokat a szervezésbe? Különböző stílusú esküvői helyszínek Debrecenben évről évre újulnak és szélesedik a kínálat új opciókkal is. Rengeteg gyönyörű és egyedi esküvői helyszínt találtok, legyen szó rusztikus eleganciáról, modern letisztultságról, vagy romantikus vidéki hangulatról. Íme néhány inspiráció, ami megkönnyíti a tökéletes helyszín kiválasztását:

Természetközeli esküvői helyszínek Debrecenben

Erdőspuszta Club Hotel, Debrecen

Ez a gyönyörű erdei helyszín tökéletes választás a természet szerelmeseinek. Három különböző stílusú és méretű rendezvényhelyszín közül választhatnak Erdőspusztán a párok. A Fenyves Rendezvényterem maximum 280 fős, az Arbo Borozó maximum 80 fős, a Zöld Terem pedig maximum 50 fős esküvő lebonyolítására alkalmas. Polgári esküvőt a tó partján, az erdő tövében tudjátok megtartani. A kreatív fotózáshoz kiváló a parkosított környezet, akár lovaskocsit is igényelhettek. Erdőspuszta széleskörű szolgáltatást nyújt a pároknak, a dekorációra és az éjszakai személyszállításra is van ajánlatuk. A hotelben természetesen a vendégek elszállásolása is megoldható.

Golf étterem, Debrecen

Álomszerű esküvői helyszínek Debrecenben is elérhetők, még a város határát sem kell elhagynunk a vintage romantikáért. A debreceni Golf étterem az elegáns, angol vidéki stílust képviseli. A kültéri szertartási helyszín egy erdő tövében helyezkedik el, de a környezet kitűnően alkalmas az esküvői kreatív fotózásra is. Az esti fényjáték a vacsora és a mulatság idején is hangulatossá varászolja a teraszt, ahol a vendégvárás is helyet kap. A Golf étterem kívül-belül figyel a részletekre, rengeteg dekorációs elemmel díszítik. Az egyik legjellegzetesebb az étterem mennyezeti világítása, ami a csillagfényes éjszakát idézi. A kandallón és más-más sarkokban ledes hangulatvilágítással, gyertyákkal teszik még otthonosabbá, melegebbé a helyszínt. 

Egy korábbi Golf éttermes esküvőről ebben a blogcikkben olvashattok: Vintage esküvő a debreceni Golf Étteremben

TB-Ranch, Nyíradony

Hálás feladat a TB-Ranchen fotózni, hiszen a szertartás és a vacsora helyszíne is esztétikus. A Pinterestet böngészve rengeteg amerikai pajta esküvős inspirációs anyaggal találkozhatunk, de akár a romantikus filmekből is ismerős lehet ezeknek a hangulata. Magyarországon is van lehetőségetek ilyen helyszínre szervezni az esküvőtöket, ha ez a stílus passzolna legjobban hozzátok. A Nyíradonyi TB-Ranch pont ezekre az álomesküvőkre specializálódott. Különböző opciókat kínálnak a kültéri ceremónia helyszínére, akár tóparton, akár levendulásban is kimondhatjátok azokat a bizonyos igeneket anyakönyvvezető előtt. A lovas tanyán vendégházak is találhatók, így a pihenés is garantált távol a város zajától.

Hagyományos esküvői helyszínek Debrecenben

Paripa csárda, Debrecen

Esküvői fotósként már többször volt alkalmam a Paripa csárdában dolgozni és szeretettel ajánlom olyan párok figyelmébe, akiknek fontos, hogy természetközeli, de Debrecentől könnyen megközelíthető helyszínre szervezzék az esküvőjüket. Autentikus hangulata azonnal magával ragadó, az erdei környezet ideális akár a kreatív fotózásra is, és még szertartásvezetős ceremóniát is lehet tartani az erdőben, ami valóban különleges élményt nyújt. Az ételek kiválóak, az ott dolgozó csapat pedig rendkívül kedves és segítőkész.

Ha megnéznétek hogyan mutat a Paripa csárda bohém stílusú esküvői dekorációval, ebben a cikkben találjátok a galériát: Esküvői dekorációk 2024-es esküvőre

Tuba Vintage, Nagyhegyes

Egy kis eldugott ékszerdoboz az Alföld közepén, mézeskalács házikókkal, kemencében sült finomságokkal, hangulatos szertartási helyszínnel. Ha szeretitek a vidéki hangulatot, de inkább az autentikus, rusztikus vonal áll hozzátok közelebb akkor a Tuba Vintagebe könnyen beleszerettek majd. Különálló vendégházak és egy stílusos nászutas lakosztály biztosítja a násznép kényelmét, a gyerekek örömére játszótér is található a rendezvényterem közelében.

Az esküvői helyszínek Debrecenben nyílt napokat is szoktak szervezni. A Tuba Vintage esküvői nyílt napjáról ebben a cikkben találtok képeket, további hasznos tippek mellett: Esküvői kiállítás – Hozd ki a legtöbbet belőle menyasszonyként!

Fekete Farm, Nyíradony

Debrecentől alig 30 perc távolságra, Nyíradony-Tamásipusztán található Fekete Farm hosszú évek óta magas színvonalú szolgáltatást nyújt az ifjú pároknak. Az ételek és italok kiváló minőségűek, a személyzet és az üzemeltető pedig tapasztalt, rutinos csapatként áll a rendelkezésetekre. Személyes kedvenceim a vendégvárás során kínált autentikus ételek, mint a slambuc, kemencében sült kenyér és a különböző mártogatósok.

A Fekete Farm panziójában a vendégek elszállásolására is lehetőségetek van, de a transzferben is tudnak nektek segíteni. Kültéri, akár éjszakai szertartást is szervezhettek a fákkal körülvett ceremónia helyszínen. Az esküvői helyszín egyik legbájosabb része a tópart, ahol a családi fotókak és a nagy csoportképeket is el tudjuk készíteni. A Fekete Farmot 2023-ban felújították, a mosdók és a rendezvényház is megszépült.

Egy valódi tavaszi esküvőről olvashattok képes beszámolót egy korábbi cikkben: Természetközeli esküvői helyszín – Fekete Farm, Nyíradony

Modern esküvői helyszínek Debrecenben

Csokonai étterem, Debrecen

Modern, letisztult esküvői helyszínek Debrecenben is megtalálhatók. A város központjában elhelyezkedő, ételeiről méltán híres Csokonai Étterem Deluxe Rendezvényterme 84 fő befogadására alkalmas. Kellemes nyári estéken egy hatalmas, fedett teraszon fogyaszthatják a vendégek az italaikat. Debrecen házasságkötő termétől csak pár perc sétányira található az étterem, de a teraszon is lehet szertartásvezetős ceremóniát tartani. A jegyesek ajándéka az első házassági évfordulójukra egy romantikus gyertyafényes vacsora.

ÁSZ Kuzin, Debrecen

Ez a hangulatos rendezvényterem ideális közepes méretű esküvőkhöz, 40 főtől 100 főig. A terem rugalmasan alakítható, és a párok saját ízlésüknek megfelelően dekorálhatják. Gyerekek számára egy játszószobát is kialakítottak, ahol igény szerint animátor is szórakoztathatja a legkisebb vendégeket. Szabadtéri szertartásvezetős ceremóniára is lehetőségetek van az ÁSZ Kuzin udvarán. Az ifjú pár egy esztétikus, fotogén teremben tudja a készülődős fényképeket elkészíteni, ahol később az éjféli átöltözést is megoldhatjátok. 

Almavirág étterem, Derecske

Ez a modern rendezvényház elegáns belső térrel és gyönyörű kerttel várja a jegyeseket. Az Almavirág étterem ideális nagy létszámú esküvőkhöz, de lehetőség van kisebb, családias esemény lebonyolítására is, hiszen több terem közül választhattok. Kültéri szertartási helyszínén anyakönyvvezető is összeadhat benneteket, az éttermet körülvevő gyümölcsösben pedig készülhetnek a fotóitok.

Ha az esküvőtöket szervezitek és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.