Vintage esküvő Debrecenben

Vintage esküvő a debreceni Golf Étteremben

Anett és Csabi esküvőjével zártam 2022-es szezont és azt hiszem méltóképpen megkoronázta az évet. Fekete Vivien kollégámmal jutalomjáték volt ezen az aranyló októberi napon a fotózás. Templomi ceremóniával kezdtünk a Szabadságtelepi Református Templomban. A polgári szertartás és a vacsora helyszíne a debreceni Golf étterem volt, ami bármelyik vintage esküvő hangulatát megalapozza. Szerartásvezetőként Majer-Kálmán Bori varászolta személyesre a ceremóniát, a napot pedig Gyönyörű Zsiga vőfély vezényelte. A vintage esküvő elemein túl több hagyományos magyar lakodalmi szokás is megjelent az esküvőn.

Vintage esküvő - kreatív fotózás

A vintage esküvő alapjai

Vintage esküvői helyszín

A debreceni Golf étterem a honlapján is hangsúlyozza, hogy a vintage stílust, tehát az elegáns, angol vidéki romantikát képviselik. A kültéri szertartási helyszín egy erdő tövében helyezkedik el, de a környezet kitűnően alkalmas az esküvői kreatív fotózásra is. A szertartáshoz vezető ösvény elején egy mesés rózsával befuttatott kapu található. Az esti fényjáték a vacsora és a mulatság idején is hangulatossá varászolja a teraszt, ahol a vendégvárás is helyet kap.

Vintage esküvői dekoráció

A dekoráció célja a nosztalgikus hangulat és az időtlen elegancia megteremtése. A Golf étterem kívül-belül figyel a részletekre, rengeteg dekorációs elemmel díszítik. Az egyik legjellegzetesebb a terem mennyezeti világítása, ami a csillagfényes éjszakát idézi. A kandallón és más-más sarkokban ledes hangulatvilágítással, gyertyákkal teszik még otthonosabbá, melegebbé a teret. Az asztalokon vintage képkeretekben tüntetik fel az asztalszámokat, a virágkompozíciókat antik állványokra helyezik és apró kristályokkal is díszítik. A látványos, aranyozott keretű tükrök harmonizálnak az asztalszámoknál használt képkeretekkel. A függönyök és drapériák mintája az angol romantikát erősítik.

Vintage menyasszonyi ruha

Vintage esküvői ruha

A vintage stílusú menyasszonyi ruhák általában a szabásukat tekintve klasszikusak, elegánsak, semmiképp nem túlzó, habos-babos ruhák. A tüll anyagokkal szemben előnyben részesítik a lágy és csipkés alapanyagokat, hiszen ezek rímelnek a dekorációban található rengeteg virágra.

Nem ragaszkodnak a hófehér színhez, gyakran törtfehér, vagy ekrü színben pompáznak, de akár egy pasztell rózsaszín is passzol a vintage stílusú esküvői ruhához. Anett ruhája is illeszkedett a koncepcióhoz, hiszen tetőtől talpig gyönyörű csipke díszítette, amit egy kristályos övvel egészítettek ki.

Vintage esküvői meghívó

Gyakran virágmotívumokkal díszítik és visszafogott, púderes színeket alkalmaznak. Például Anett és Csabi meghívóján egy akvarellel festett virágkoszorú volt a meghívó főszereplője, amit egy gyöngyházfényű papírra nyomtattak. Az alkalmazott betűtípus célszerű, ha elegáns, ívelt, kézírásra emlékeztet, de a tökéletes összhang érdekében, ugyanezt a betűtípust használhatjátok a menükártyákon és az ütletőtáblákon is.

Esküvői kreatív fotózás

"Egyikőnk sincs hozzászokva ahhoz, hogy egy profi fotós készítsen rólunk képet, de azt nagyon szerettük, hogy nem volt erőltetett, így a képek tényleg minket tükröznek vissza. Nagyon sok olyan visszajelzést kaptunk a jegyes fotókra például, hogy ezek a képek annyira mi vagyunk."

Anett és Csabi

Szinte az összes pár a megbeszélések során elmondja, hogy bizonytalanok a kamera előtt és kicsit tartanak a kreatív fotózástól. Ez teljesen természetes, hiszen nem modellek vagytok, hanem húsvér emberek, akik boldogok, szerelmesek és ennél többre nem is lesz szükségetek. Magát a kreatív fotózást sem kell túlbonyolítani és hosszadalmasan elnyújtani. Anett és Csabi képeit Debrecen közelében készítettük el, körülbelül másfél óra alatt. Ami nekik szerintem sokat számított, hogy az esküvő előtt már a jegyes fotózás során kicsit összerázódtunk, így bátrabbak voltak a kreatívon.

Ha az esküvőtöket szervezitek és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.