Kreatív esküvői fotózás

Kreatív esküvői fotózás az első randi helyszínén

Az esküvői fotók kiemelten fontos részei a nagy napnak, hiszen ezekkel örökre megőrizhetitek az emlékeiteket. A legtöbb pár egyedi, megismételhetetlen képeket szeretne, ami az ő személyiségüket tükrözi. Mi lehetne személyesebb mint egy kreatív esküvői fotózás az első randi helyszínén? Az ismerős környezet és a nosztalgia különleges érzéseket idéz fel a párokban, amelyek a fotókon is visszatükröződnek. Ebben a blogbejegyzésben olyan párokat szeretnék inspirálni, akik még keresik a kreatív esküvői fotózás helyszínét és még nem állt össze bennük a koncepció.

Esküvői kreatív fotózás

Kreatív esküvői fotózás a debreceni Bakelit Music Cafe’-ban

Anna és Csongor az első randi helyszínére szervezte a kreatív fotózást, a debreceni Bakelitbe. Ha már nem hétköznapi helyet választottak, a fotókon se erőltettük a klasszikus esküvői pózokat, beállításokat. Mindketten szeretik a fekete-fehér képeket, így most azokkal sem spóroltam. Szerintem a rendelkezésünkre álló szűk egy órát ügyesen kihasználtuk és közben szuperül szórakoztunk. Köszönöm, hogy ezt a feladatot rám bíztátok!

Miért fontos az első randitok helyszíne?

Ez az a hely, ahol talán először megérintették egymás kezét, ahol először megnevettetétek egymást, ahol elcsattant az első csók. Ez a hely inspirálhat benneteket és elővarázsolja azokat az érzéseket, amelyek elindították a kapcsolatokat. Ez a bensőséges hangulat a kreatív esküvői fotózás során is segíteni fog a feloldódásban. Másik előnye, hogy nem egy elcsépelt, közhelyes választás. Nagy eséllyel még a fotósotoknak is új lesz a terep, ami neki egy szuper lehetőség, hogy extrán kreatív legyen és ne rutinból oldja meg a feladatot. Garantáltan személyre szabott és páratlan élmény lesz egy ilyen fotózás.

Kreatív fotózás Debrecen

Hasonló eredményt érhettek el, ha számotokra jelentős más eseményhez kötitek a fotózást. Ilyen lehet az eljegyzés helyszíne, az étterem ahol az első évfordulótokat ünnepeltétek, az egyetem ahová együtt jártatok, stb. Ha az esküvőtöket az otthonotoktól távoli helyen tartjátok, magát a fotózást szervezhetitek a közös fészketek közelébe. Ha van közös hobbitok, pl. rendszeresen jártok teniszezni, ki mondta hogy ne lehetne romantikus képeket készíteni a teniszpályán?

A cél, hogy a fotók a Ti történeteteket meséljék el! Az is segíthet a helyszín kiválasztásában, ha például a jegyes fotózás egy természetközeli helyen történt, az esküvői kreatív fotózást tarthatjátok egy épített környezetben. Így még változatosabb lesz a képek összessége.

További szempontok a fotózási helyszín kiválasztásához:

A személyességen túl több praktikus szempontot is figyelembe vehettek amikor az ideális helyszínt keresitek.

  • Biztonság: Az ott tartózkodásotok alatt fontos, hogy biztonságban érezzétek magatokat, így fogtok komfortosan mozogni a kamera előtt. Pl. ha egy romos, régi épületet szemeltetek ki, előtte még civilben járjátok körbe a helyszínt, nehogy esküvői ruhában érjen benneteket meglepetés.
  • Engedély: Ha bizonytalanok vagytok, hogy az adott helyen legálisan lehet-e fotókat készíteni, inkább informálódjatok. Kérjetek előzetesen engedélyt. Nincs annál kellemetlenebb, mint mikor félbeszakítja a meghitt hangulatot egy biztonsági őr, akinek hosszasan magyarázkodhatunk.
  • Fényviszonyok: Amennyiben aranyló, naplementés képekben gondolkodtok, kérjétek ki a fotósotok véleményét. Ő nem csak a pontos időpont kiválasztásában tud segíteni, hanem olyan helyszínt fog ajánlani, aminek a tájolása, fekvése lehetővé teszi, hogy igazán jól érvényesüljön a naplemente a háttérben.

További inspirációért nézzétek meg a Debrecen környéki helyszínajánlóimat. Ha pedig az esküvőre hangolódnátok, szolgáltatókat kerestek az Esküvői fotózás menüpont alatt esküvői beszámolókat találtok rengeteg képpel fűszerezve.

Ha az esküvőtöket szervezitek és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.