Erdélyi eljegyzési fotók

Erdélyi eljegyzési fotók

Nem csak az esküvői, hanem a jegyes fotózás helyszíne is fejtörést szokott okozni a pároknak. Ilyenkor mi, fotográfusok is szoktunk tippeket adni, de különösen örülünk neki, ha olyan verziót ajánlotok, amihez van személyes kötődésetek. Így lesznek igazán önazonosak az eljegyzési fotók.

Romantikus eljegyzési fotók Nagyváradon

Még hónapokkal ezelőtt kérdezte óvatosan Gréti, hogy akár egy nagyváradi jegyes fotózás beleférne-e, vagy inkább Debrecen közelében fotózok? Szerintem a képekből kiderült, hogy habozás nélküli igen volt a válaszom! Hozzájuk nagyon közel áll ez a hely, sok kedves emlék fűzi őket hozzá, nekem pedig a szülővárosom. A fentiekből kiindulva érthető, hogy elfogult vagyok Nagyváraddal kapcsolatban, de a képekből is látszik mennyire romantikus ékszerdobozról van szó.

Városi jegyes fotózás naplementében

Nagyon változatos eljegyzési fotók készülhetnek itt, hiszen a történelmi belvárosban különleges szecessziós épületeket, kávéházakat találunk, van egy hangulatos folyóparti sétány, könnyen megközelíthető a vár és ha panorámára vágyunk, meglátogathatjuk a Kálvária dombot. Mi nem szerettük volna kihagyni az egyik első randijuk helyszínét, így először ott tankoltunk fel egy-egy kávéval, ami a képeken is jópofa kelléknek bizonyult. Majd a kávét szürcsölve andalogtak a fiatalok a folyóparton egészen a főtérig. Nagyvárad egyik emblematikus épületét, a Fekete Sas palotát, az elmúlt években újították fel, kivül-belül impozáns látványt nyújt, így a fotókon is fantasztikus háttérnek bizonyult.

Jegyes fotózás a Sebes-Körös partján

Ha már kimerészkedtünk a Hajdúságból, meg se álltunk a vadregényes Király-erdőig. Gyerekként gyakran kirándultunk a vidéken, időközben egyre felkapottabb turista célpont lett, így megjelentek a kürtőskalácsos és szuveníres bódék, de még nem uralják a környéket. Egy biztos, fotózás szempontjából még nem zavaró a jelenlétük. Kocsival egészen sokáig be tudtunk merészkedni, így nagyobb túrát se kellett megtennünk és máris sziklákkal, buja zöld növényekkel voltunk körülvéve.

Eljegyzési fotók Erdélyben

Hol készüljenek az eljegyzési fotók?

Először egyeztessetek a fotósotokkal, hiszen már tapasztalatból tud majd több konkrétumot javasolni. Mindenképp olyan helyet válasszatok, ami a személyiségeteket tükrözi, vagy akár már közös élmény is köt hozzá. Vegyétek számításba az évszak adta szezonális lehetőségeket is. Például télen a korcsolyapálya, tavasszal a virágzó fák, nyáron pedig egy levendulás is szuper háttér lehet. Az időzítésnél az is fontos, hogy mennyivel korábban szeretnétek, hogy elkészüljenek a fotók? Ha például a meghívókhoz is felhasználjátok a képeket, több hónappal az esküvő előtt érdemes a jegyes fotózást megtartani. 

Ha nagyon tanácstalanok vagytok, az alábbi listából mazsolázhattok néhány nem szokványos helyszínt:

  • Vidámpark – ha gyermekien játékos képeket szeretnétek.
  • Romkocsma – ha szeretitek a retro hangulatot és valódi partyarcok vagytok.
  • Kávézó – ha mindketten rajongtok a kávéért.
  • Gyorsétterem – ha imádjátok a sült krumplit és nem tudtok nemet mondani a pizzára.
  • Saját otthonotok – ha szeretnétek megörökíteni a közös fészket, ahol önmagatokat adhatjátok.
Erdélyi jegyes fotók

A legfontosabb, hogy az eljegyzési fotók megőrizzék az esküvő előtti időszak emlékét és a kettőtök közötti köteléket. Egy korábbi cikkemben tanácsokat találtok az ideális jegyes fotós outfitekről, de akár debreceni fotózási helyszínajánlókat is olvashattok a blogon. További ötletekért, inspirációért, valódi párokról készült sorozatokért látogassátok meg a Jegyes fotózás galériát a honlapomon. Ha pedig az esküvőre hangolódnátok, szolgáltatókat kerestek az Esküvői fotózás menüpont alatt esküvői beszámolókat találtok rengeteg képpel fűszerezve.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.