Esküvői frizurák 2023

Esküvői frizurák, ha 2023-ra szervezed az esküvődet

A menyasszonyi ruha kiválasztása után több összetevőn is törhetjük a fejünket, hogy tökéletes legyen a megjelenésünk. Az egyik kardinális kérdés a haj, de könnyű elveszni az esküvői frizurák kínálatában. Ebben a cikkben néhány praktikus tippet fogsz találni és különböző stílusú menyasszonyi frizurákat valódi esküvőkről.

Milyen szempontok alapján válaszd ki az esküvői frizurád?

Ha már megvan a ruhád, olyan hajat válassz, ami stílusában passzol és tökéletesen rímel a fazonjára is. Például, ha az esküvői ruhának a háta mélyebben kivágott, vagy egy különlegesebb megoldással díszített, akkor azt nem érdemes kiengedett hajjal eltakarni, hanem egy konty segítségével még jobban az előtérbe helyezhetitek.

A fodrászoddal konzultálva keressetek olyan típust, ami az arcformádhoz illeszkedik. A fodrászoknak ez már a kisujjukban van és olyan hajviseletet fognak neked javasolni, ami kiemeli az egyedi adottságaidat és valóban előnyösek számodra.

Menyasszonyi frizurák

Törekedj rá, hogy kényelmes legyen és a személyiségeddel harmonizáljon a kiválasztott frizura. Például, ha a hétköznapokban összekötöd a hajad, idegesít, ha ki van engedve, akkor valószínűleg az esküvődön se lenne ez másképp. Folyton piszkálnád, kisöpörnéd a szemedből és tánc közben különösen zavarna. 

Ha nehezen tudsz dönteni, remek trükk lehet, hogy a külön napos kreatív fotózásra más típusú frizurával készülj. Több menyasszonyom volt, aki a kreatív fotózásra már egy lazább fazont választott, vagy csak lecserélte a kiegészítőit. Élővirág helyett például mutatós hajtűkkel dobta fel a végeredményt.

Miért fontos a próbahaj és mikorra időzítsük?

Akár régóta jársz a választott fodrászodhoz, akár nem, a próbahajat nem érdemes kihagynod. Hiába kértél esetleg már korábban alkalmi frizurát a fodrászodtól, az esküvő napján extra tartós kell legyen a frizurád! Speciálisabb igényeknek kell megfeleljen egy menyasszonyi haj, hiszen nem csak a szertartásokon és a csoportképeken kell jól mutatnia, hanem a hajnalig tartó buliban se árt, ha megmarad.

A legnagyobb kihívás, hogy természetes maradjon az összhatás és a tartós megoldások ellenére, ne emlékeztessen parókára a végeredmény. Egy igazi szakember a bohém, lazább, könnyedebb frizurákat is el tudja készíteni úgy, hogy még az éjféli tortavágásig is bírja. Viszont ez nem egy két perces folyamat és tervezést is igényel.

Laza esküvői konty

A folyamat része a próbahaj, amikor megismerkedik a hajszerkezeteddel, kipróbálja hogy mire hogyan reagál a hajad és te pedig megtapasztalod milyen érzés viselni a választott frizurát és kipróbálhatod meddig tart. 

Előnyös megoldás lehet, ha a jegyes fotózásra időzítitek a próbahaj elkészítését. Így a képek miatt már nem kell stresszelned, hogy vajon jó lesz-e a frizurád, de a fotók alapján ellenőrizheted is a végeredményt. Volt olyan menyasszony, aki úgy látta az eljegyzési fotókon, hogy például túl magas lett a tupír, vagy kevés a lokni és ez alapján változtatásokat kért a nagy napra.

Milyen kiegészítőket válasszunk?

Esküvői frizurák

Az örök klasszikus fátyol mellett töretlen a népszerűsége az élővirágoknak is. Ha virágok mellett döntesz olyat válassz, ami tartós és harmonizál az esküvő stílusával. Például egy romantikus, vintage tematikájú menyegzőn a rezgő kiváló választás, de egy elegánsabb koncepcióhoz az orchidea vagy a rózsa ideálisabb lehet.

Egy trükk, amivel még természetes lesz a megoldás, de a tartósság miatt nem kell izgulnod: szárazvirág! 2023-ban is trendik a bohém esküvők, amikhez igazán passzolnak a száravirágos koszorúk, vagy szárazvirágokkal díszített fésűk. A legtökéletesebb végeredményhez érdemes olyan színű, típusú virágokból megrendelni a kiegészítőt, amilyen a dekorációban és a menyasszonyi csokorban is visszaköszön.

A hercegnős esküvői frizurák esetében a habon a cseresznye egy különleges tiara. Ez lehet kristályokkal vagy gyöngyökkel díszített, de a lényeg, hogy a ruhátokkal ugyanazt a stílust képviselje. Ebből is válasszatok kényelmes darabot, ami nem túl nehéz és még tánc közben se zavar benneteket.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.