Esküvői dekoráció

3 esküvői dekoráció – 3 stílus

A dekoráció meghatározó része az esküvőnek, hiszen nem csak a helyszín, de a díszítés is segít megadni az esemény hangulatát és stílusát. Mindegyik helyszín más és más lehetőségeket rejt magában és ezt érdemes figyelembe venni a dekorálás során. Ebben a cikkben három különböző stílusú esküvői dekoráció fotóit láthatjátok hazai helyszínekről, hazai szolgáltatók munkájáról.

Greenery esküvői dekoráció egy amerikai stílusú pajta esküvőn

Greenery esküvői dekoráció

A Pinterestet böngészve rengeteg amerikai pajta esküvős inspirációs anyaggal találkozhatunk, de akár a romantikus filmekből is ismerős lehet ezeknek a hangulata. Magyarországon is van lehetőségetek ilyen helyszínre szervezni az esküvőtöket, ha ez a stílus passzolna legjobban hozzátok. A Nyíradonyi TB-RANCH pont ezeknek az álomesküvőkre specializálódott.

A pajta épületet egy májusi esküvőn Greenery stílusban dekorálták, ami fantasztikusan kiegészítette a faépületet. A Greenery minden természetközeli helyszínnek jól áll. Elegáns választás, mégse hat túlzóan egy rusztikus környezetben. Ezen az esküvőn a sötétzöld árnyalatokat fehér virágokkal, bazsarózsákkal egészítették ki. Az asztalszámok plexi lapokon lettek feltüntetve, a főasztal mögötti hátfalra pedig egy neon “Better Together” felirat került. 

Színes, bohém esküvői dekoráció mexikói stílusban

Ez az esküvői dekor, amiről csak szuperlatívuszokban tudok fogalmazni. A cél egy mexikói utcabál hangulatának megidézése volt, rengeteg színnel, jópofa részletekkel, kaktuszokkal, chilivel. Ha unjátok a pasztell árnyalatú tematikát, merjetek ti is élettel teli színeket használni! 

A dekoráció néhány elemét a pár saját kezűleg készítette, mint a szertartási helyszínhez vezető ösvényt szegélyező tarka szívecskéket, vagy a menükártyákat. A koncepció fontos eleme volt a szalagos fotófal, ami előtt a gratulációkat fogadták a teraszon és a csoportképek is itt készültek. A fotófal teljes összhangban volt a főasztal mögötti hátfallal. A színekkel és a díszítőelemekkel is harmonizált.

Az asztaldekoráció meghatározó elemei voltak a különböző formájú és színű üvegek. Ha esetleg nektek is lapul az otthonotokban egy-egy szép boros vagy gines üveg, vagy van olyan ismerősötök, akitől ilyet be tudtok szerezni, igazán fel tudjátok vele dobni a dekorációt.
A csapat, aki ezt megalkotta:⁠

Bohém esküvői dekoráció

Minimalista esküvői dekoráció magyar termelői virágokkal

Minimalista esküvői dekor magyar termelői virágokkal

Ha egy modern, letisztult esküvői dekoráció a vágyatok, akkor ez az Almavirágos esküvő remek inspiráció lehet. Az enteriőr, a teríték, a bútorok fehér, natúr színvilágúak voltak, amihez színes kerti virágokat választottak díszítésre. A virágokat helyi termelőtől szerezték be, így szezonális, hazai növényeket hasznosítottak a dekorhoz.

Egyik kedvenc dekorációs elemem a főasztalon kapott helyet. Tükrökre kerültek fel romantikus idézetek, gondolatok, amihez hasonlót akár DIY ti is meg tudtok valósítani. Egy másik kedves részlet az ültetőkártya volt, aminek a papírjában virágmagok voltak elrejtve. Ennek a speciális papírnak a neve “magpapír”, amit a vendégek hazavihettek és elültethettek. Mindenki nagyon izgatott volt, hogy vajon milyen virágok kelnek ki belőle. 

Ha valódi menyasszonyoktól, valódi esküvőkről szeretnél inspirálódni az esküvői fotós galériámat ajánlom a figyelmetekbe, ahol összefoglalókat találtok egy-egy esküvőről. További esküvői tippeket és ötleteket találsz a blogomon, köztük szolgáltatói interjúkkal.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.