Esküvői kreatív fotózás

Kreatív fotózás az esküvő napján vagy külön napon?

Épp csak elkezdtétek a szervezést, de máris elvesztetek a rengeteg apróság között? Attól féltek, hogy esetleg valamilyen fontos dolog kimarad, vagy nem tudtok kellő figyelmet fordítani rá? Egy esküvőhöz komoly logisztikára van szükség, ami rengeteg időt és energiát igényel a pároktól. Több olyan részlet van, aminek az átgondolásához a szolgáltatók segítségére van szükségetek – én az esküvői fotózás kapcsán tudok pár tippet adni.  Mikor összeállítjátok a nagy nap forgatókönyvét, valahova a kreatív fotózás is bele kell kerüljön. Fotósként mindkét verziónál látom a pro és contra érveket, éppen ezért nem szoktam egyik verziót se rábeszélni a párra.

Kreatív fotózás külön napon

Ami egyértelműen a külön napos verzió mellett szól, hogy nyugisabb, akár távolabbi helyszínen is készülhetnek a képek, több lehetőségünk van kreatívkodni. Legtöbb esetben tudunk alkalmazkodni az időjáráshoz és eső esetén akár elnapolhatjuk a fotózást.

És mi szól ellene?

Nem csak a fotós miatt jelent többletköltséget, de ha abszolút mindenből ugyanolyan tökéleteset szeretnétek akkor bizony fodrásszal, sminkessel és új menyasszonyi csokorral is számolhattok. 

Többször beleszaladtunk olyan hibába, hogy mivel szinte egy egész napunk van fotózni, túlzsúfoltuk a menetrendet (sok helyszín, sok autóban töltött idő, mire eljutottunk a-ból b-be). Ilyen esetben mire a legszebb késődélutáni fényekhez érünk már kicsit fáradtabban, nyúzottabban álltok a kamera elé. Tudom, hogy rengeteg fantasztikusan szép hely van kis hazánkban, de továbbra is azt vallom, hogy az unokák az esküvői képeken azt fogják nézni, hogy “milyen jó nő volt a nagyi”, nem pedig a hátteret.

Ha külön napos fotózást szeretnétek akkor azt javaslom, hogy mindenképp maradjon egy nap az esküvő és a fotózás között. Az esküvő előtti 24 órában biztos akad még elintézendő feladat, ami miatt stresszelhettek és nem tudtok teljesen ellazulni a fotózáson. Az esküvőt követően pedig maradjon lehetőségetek ráérősen ébredni, józanodni, vagy csapni egy morzsapartit.

Esküvői kreatív fotózás

Kreatív fotózás az esküvő napján a Krajcárhegyi Pihenőközpontban

Kreatív fotózás az esküvő napján

Macerás úgy beilleszteni a nap forgatókönyvébe, hogy a legszebb aranyló fényekkel dolgozhassunk. (Éppen ezért, ha van alkalmam rá, a vacsora előtt elrabolom a párokat néhány naplementés képre.) 

Kevesebb időnk van, de őszintén… nem szükséges az esküvői portrékhoz négy-öt órás maratoni fotózás. 

Nehezebb elvonulni a kíváncsi szemek elől, hiszen a családtagok boldogan gyönyörködnek bennetek és akár ők is készítenek rólatok telefonos képeket a fotós mellett ácsorogva. Így kicsit necces megteremteni az intim hangulatot. 

Esküvői kreatív fotózás

Kreatív fotózás külön napon, naplemente idejére időzítve

Ha a vendégvárás alatt, vagy pedig a szertartás után tudjuk elkészíteni a képeket, picit kellemetlenül érezhetitek magatokat, amiért “magukra hagyjátok a vendégeket”. Ilyenkor egy ügyes vőfély vagy ceremóniamester minden gond nélkül tudja szórakoztatni a társaságot, emiatt nem kell izgulnotok.

Ha az esküvő napjára időzítitek a fotózást, akkor nem szükséges fodrásszal, sminkessel még egy időpontot egyeztetni és a menyasszonyi csokor se jelent újabb fejtörést. 

Összességében mivel minden esküvő egyedi és minden párnak mások az igényei, nincsen kőbe vésve hogy melyik verzió a legideálisabb. A választott szolgáltatóval beszéljétek át a lehetőségeiteket, minden szempontot körüljárva.