Esküvői kreatív fotózás

Kreatív fotózás az esküvő napján vagy külön napon?

Épp csak elkezdtétek a szervezést, de máris elvesztetek a rengeteg apróság között? Attól féltek, hogy esetleg valamilyen fontos dolog kimarad, vagy nem tudtok kellő figyelmet fordítani rá? Egy esküvőhöz komoly logisztikára van szükség, ami rengeteg időt és energiát igényel a pároktól. Több olyan részlet van, aminek az átgondolásához a szolgáltatók segítségére van szükségetek – én az esküvői fotózás kapcsán tudok pár tippet adni.  Mikor összeállítjátok a nagy nap forgatókönyvét, valahova a kreatív fotózás is bele kell kerüljön. Fotósként mindkét verziónál látom a pro és kontra érveket, éppen ezért nem szoktam egyik verziót se rábeszélni a párra.

Kreatív fotózás külön napon

Ami egyértelműen a külön napos verzió mellett szól, hogy nyugisabb, akár távolabbi helyszínen is készülhetnek a képek, több lehetőségünk van kreatívkodni. Legtöbb esetben tudunk alkalmazkodni az időjáráshoz és eső esetén akár elnapolhatjuk a fotózást.

És mi szól ellene?

Nem csak a fotós miatt jelent többletköltséget, de ha abszolút mindenből ugyanolyan tökéleteset szeretnétek akkor bizony fodrásszal, sminkessel és új menyasszonyi csokorral is számolhattok. 

Többször beleszaladtunk olyan hibába, hogy mivel szinte egy egész napunk van fotózni, túlzsúfoltuk a menetrendet (sok helyszín, sok autóban töltött idő, mire eljutottunk a-ból b-be). Ilyen esetben mire a legszebb késődélutáni fényekhez érünk már kicsit fáradtabban, nyúzottabban álltok a kamera elé. Tudom, hogy rengeteg fantasztikusan szép hely van kis hazánkban, de továbbra is azt vallom, hogy az unokák az esküvői képeken azt fogják nézni, hogy “milyen jó nő volt a nagyi”, nem pedig a hátteret.

Esküvői kreatív fotózás

Kreatív fotózás külön napon, naplemente idejére időzítve

Ha külön napos fotózást szeretnétek akkor azt javaslom, hogy mindenképp maradjon egy nap az esküvő és a fotózás között. Az esküvő előtti 24 órában biztos akad még elintézendő feladat, ami miatt stresszelhettek és nem tudtok teljesen ellazulni a fotózáson. Az esküvőt követően pedig maradjon lehetőségetek ráérősen ébredni, józanodni, vagy csapni egy morzsapartit.

Ilyen képek készültek külön napos kreatív fotózáson:

Csomagajánlatok, esküvői fotózás részletes tájékoztató

Kreatív fotózás az esküvő napján

Macerás úgy beilleszteni a nap forgatókönyvébe, hogy a legszebb aranyló fényekkel dolgozhassunk. (Éppen ezért, ha van alkalmam rá, a vacsora előtt elrabolom a párokat néhány naplementés képre.) 

Kevesebb időnk van, de őszintén… nem szükséges az esküvői portrékhoz négy-öt órás maratoni fotózás.

Esküvői kreatív fotózás

Kreatív fotózás az esküvő napján a Krajcárhegyi Pihenőközpontban

Nehezebb elvonulni a kíváncsi szemek elől, hiszen a családtagok boldogan gyönyörködnek bennetek és akár ők is készítenek rólatok telefonos képeket a fotós mellett ácsorogva. Így kicsit necces megteremteni az intim hangulatot. 

Ha a vendégvárás alatt, vagy pedig a szertartás után tudjuk elkészíteni a képeket, picit kellemetlenül érezhetitek magatokat, amiért “magukra hagyjátok a vendégeket”. Ilyenkor egy ügyes vőfély vagy ceremóniamester minden gond nélkül tudja szórakoztatni a társaságot, emiatt nem kell izgulnotok.

Ha az esküvő napjára időzítitek a fotózást, akkor nem szükséges fodrásszal, sminkessel még egy időpontot egyeztetni és a menyasszonyi csokor se jelent újabb fejtörést. 

Összességében mivel minden esküvő egyedi és minden párnak mások az igényei, nincsen kőbe vésve hogy melyik verzió a legideálisabb. A választott szolgáltatóval beszéljétek át a lehetőségeiteket, minden szempontot körüljárva.

Ilyen képek készültek , amikor az esküvő napjára szerveztük a kreatív fotózást:

Érdekelnek az esküvői fotós csomagajánlatok!

Egykori menyasszonyok véleménye:

Egy Instagram bejegyzésem alatt egykori menyasszonyok, ma már feleségek osztották meg a tapasztalataikat a kreatív fotózással kapcsolatban. Ebből a diskurzusból veletek is megosztok néhány hozzászólást, hátha hasznos lenne számotokra:

Mi azt gondoltuk, hogy ránk ne várjon a násznép. Így 13:00-kor kezdtük a fotózást. Az összes képen hunyorgunk. Ebben nem volt ügyes a fotósunk, nem hívta fel a figyelmünket erre. Ezzel a tapasztalattal ma már biztos nem bánnám ha várnak ránk. Ez az ifjú pár napja! A külön fotózásnak is látom a romantikáját.” – Betti

Esküvő fotózás

“Én örülök, hogy aznap volt a fotózásunk, de nekem ott volt a holtpont, a sok családi kép után még kettesben is elsuhantunk. A fotós személye és kisugárzása itt például sokat tudott segíteni, hogy átlendüljünk a holtponton. Nekem pl. hozatott egy pohár pezsgőt és egy pohár vizet és az segített. Szerintem még az az izgalmas az AZNAPI fotózásban, hogy a csodálatos nap izgalma és szeretete és szerelme ott ég a szemetekben. 30 perc fotózás szerintem belefér a násznépnek is. De a legfontosabb az, amit a pár szeretne.” – Mesi

“Nekünk két kreatív fotózásunk volt. Egyik az esküvő napján a másik pedig bőven az esküvő után. Így két teljesen különböző stílusú fotózáson és részt vehettünk. Szuper volt másodjára totál stresszmentesen kamera elé állni. Legjobb döntés!” – Felícia

“Én imádtam, hogy aznap volt a kreatív fotózás, fura lett volna külön ezért beöltözni. Mondjuk az is tény, hogy szuper fotósaink voltak, és az időjárás is úgy volt kegyes hozzánk, hogy a szertartás előtt, délben csodálatos szűrt őszi fénnyel ajándékozott meg, a szertartás után a bubifújásnál pedig csillogó napsütésben volt részünk.” – Tímea

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.