Jegyes fotózás Debrecen

Hogyan készüljünk jegyes fotózásra?

A jegyes fotózás során a legfontosabb, hogy természetes, sallangmentes képek készüljenek, melyeken valódi önmagatokat láthatjátok viszont! Gyakran fejtörést okoz az ideális öltözék megtalálása. Egyszerűen megválaszolhatnám a kérdést azzal, hogy kényelmes legyen és a személyiségetekhez illő, de ezzel a bejegyzéssel szeretnék néhány támpontot adni.

Jegyes fotózás helyszíne

A helyszín nagyban befolyásolja, hogy milyen stílusú öltözetet válasszatok. Dóri és Norbi jegyes fotózásának helyszíne a Nagyerdei Vidámpark volt. A környezet hangulatához egy lazább, egyszerű és kényelmes szettet válogattak össze, amivel akár fesztiválozni is szívesen mennének. Következzen néhány további szempont, amit fotósként ajánlok a pároknak:

Szín

Törekedjetek rá, hogy harmóniában legyen a vőlegény és menyasszony öltözetének a színvilága, de legyen benne mégis valamennyi kontraszt. Például Erika sötétkék pólójához Ádám egy világoskék inget választott és a nadrágok színeiben is volt némi eltérés. Ezzel úgymond szép hátteret teremtenek egymásnak és nem „mosódnak össze” a testrészeik a képeken. Hogy milyen színeket választotok szintén a helyszínen is múlik. Egy sárgán virágzó repce mezőben vagy napraforgó földön jól mutathat a vakító fehér, de a merészebbek vidám kékben is pompázhatnak. Erről érdemes a fotósotokkal egyeztetni!

Jegyes fotózás

Minták

Aranyszabály: kerüljétek azokat a mintákat, amik elvonják rólatok a figyelmet! Külön kérni szoktam, hogy a feliratos, logós pólókat inkább hagyjátok otthon. A többi mintával is óvatosan, hiszen zavarossá válhat tőlük a kép (különösen az apró minták zavaróak a képeken). Ha ragaszkodtok a mintákhoz olyan szempont alapján válogassatok, hogy a kettőtök outfitje egységként mutasson jól. Ha mondjuk az egyikőtök pöttyös inget választ, a pár másik fele inkább egyszínű felsőben legyen mint csíkosban. 

Kellékek

A fotózásaimon kevés kelléket használok. Nem szoktam elhozni magammal egy fél vintage üzletet, de egy-két apróság mégis segíthet a pároknak a pózolásban. Ajánlom, hogy a nadrágotok, ruhátok zsebes legyen és egy farmerdzseki, vagy blézer is nagy segítség lehet. Ezzel a kezeiteknek nyújtunk „mankót”. Sokszor azt látom, hogy kezeiteket nem tudjátok hova tenni, hogy természetes legyen és a képen is jól mutasson. A lányoknak pedig jó választás lehet egy lenge szoknya, amibe belekaphat a szél és játékossá teszi a képeket.

Hány outfitre van szükség jegyes fotózás során?

Akármennyire nehéz a döntés, két különböző szettnél ne készüljetek többel! Szűkítsétek le a ruhadarabok számát! Ha változatossá szeretnétek tenni a képeket kapjatok fel egy kardigánt, vagy egy sálat. Az időt szánjátok inkább a feloldódásra, aktív fotózásra, mint az átöltözésekre.

Jegyesfotózás naplemente
Jegyes fotózás ősz

Semleges, klasszikus darabok

Nem kell a legújabb divat szerint öltöznötök, inkább az időtálló, klasszikus vonalvezetést részesítsétek előnyben! Ezeket a képeket évek múlva is szeretnétek büszkén visszanézni, ne kerüljenek olyan sorsra mint a gimis bulifotók, amiket már nem szívesen mutatnátok meg másoknak. 

+1 Tipp - egy kicsi merészség nem árthat

Ne legyetek túl hétköznapiak! Egyetlen feltűnő darab, mint egy tüll szoknya, egy vagány bakancs, színes zoknik, kalapok segítenek abban, hogy kitűnjetek a tömegből! 

Ne az utolsó pillanatban kezdjetek bele a válogatásba! A fotózás előtti este már csak pihenjetek nézzétek meg a korábbi kedvenc közös képeiteket és hangolódjatok a jegyes / páros fotózásra. 

Egy jegyes fotózás alkalmával ismerhettük meg Bettit. Kedves volt, barátságos és nem utolsósorban segített hogy önmagunkat adhassuk a kamera előtt. Én magam is fotós vagyok, és tudom mennyire fontos hogy az emberek jól érezzék magukat a fotózás alkalmával, és ezt Betti abszolút megtudta nekünk adni. A képek pedig magukért beszélnek, párommal nagyon jól éreztük magunkat, végig mosolyogtunk és nevettük az egészet. Mindenkinek teljes szívemből tudom ajánlani.

Regi

Jegyes fotózás ajánlatkérés

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.