Eljegyzési fotózás

Eljegyzési fotózás – Tényleg szükséges az esküvő előtt?

Az eljegyzési fotózás egyre népszerűbbé válik az esküvőre készülő párok körében. A tökéletes helyszín kiválasztása, a meghívók kiküldése és a ruha megtalálása mellett egyre fontosabb szerepet kap a fotózás is. De vajon tényleg szükséges az esküvő előtti eljegyzési fotózás? Ebben a cikkben elárulom, hogy esküvői fotósként mi erről a véleményem.

Eljegyzési fotózás Debrecen

Az eljegyzési fotózás előnyei

Összebarátkozás a kamerával

Ha nem vagytok rutinos modellkedők, az eljegyzési fotózás segít megszokni a kamera jelenlétét. Így az esküvő napján lazábban és magabiztosabban tudtok majd mozogni a fotós előtt. A legtöbben kissé feszengenek, amint kamerát látnak, de egy kötetlen, laza hangulatú fotózás segíthet oldani ezt a feszültséget.

A fotográfus instrukcióit követve a párok megtapasztalhatják, hogy akár pózok nélkül, természetes megjelenéssel, játékos feladatok mentén, mennyire szuper képek készülhetnek róluk.

Megismerkedés a fotóssal

Az eljegyzési fotózás kiváló alkalom arra, hogy megismerjétek a fotósotokat személyesen is. Beszélgethettek az elképzelésekről, és kialakulhat egyfajta bizalom, ami a nagy napon nagyon fontos lesz. Ez a fotósnak is javára válhat, hiszen képbe kerül az elvárásaitokkal, az ízlésetekkel, a stílusotokkal. Így az esküvőn már sokkal gördülékenyebb lesz a közös munka.

Emlékek megörökítése az esküvő előtt

Az eljegyzés utáni időszak tele van boldog várakozással, izgatottsággal. Az eljegyzési fotózáson ezeket az érzéseket is megörökíthetitek, hogy később is nosztalgiával emlékezhessetek vissza erre a különleges időszakra. Emellett felhasználhatjátok az elkészült képeket a meghívókhoz, ültetőkártyákhoz, vagy akár a dekoráció részeként is megjelenhetnek az esküvőtökön.

Tavaszi jegyes fotózás

Az eljegyzési fotózás hozzájárulása az esküvői képekhez

Válasszatok olyan helyszínt és öltözéket, ami tükrözi a személyiségeteket, a hobbitokat, vagy a love storytokat. Így a képek sokkal személyesebbek és egyedibbek lesznek. Ezzel a fotósorozattal kiegészítve az esküvői album sokkal gazdagabb lesz.

Az eljegyzési fotózás és az esküvői fotózás képei együtt egy egységes történetet mesélnek el a szerelmetekről. Az eljegyzési képek felvezetői lehetnek az esküvő fotóinak, így a teljes album egy koherens egésszé áll össze.

Eljegyzési fotózás ötletek

Tippek a tökéletes eljegyzési fotózáshoz

Helyszín kiválasztása

Válasszatok olyan helyszínt, amely különleges jelentőséggel bír számotokra. Lehet ez az első találkozásotok helyszíne, egy kedvenc park, vagy bármilyen más hely, amely fontos szerepet játszik a kapcsolatotokban. A személyes kötődésű helyszínek segítenek, hogy a képek még emlékezetesebbek legyenek számotokra. Ebben a korábbi cikkemben összegyűjötöttem néhány tippet a jegyes fotós helyszín kiválasztásához: katt ide.

Öltözék kiválasztása

Az outfit is fontos szerepet játszik az eljegyzési fotózás sikerében. Legyen kényelmes és stílusos. Figyeljetek az összhangra, de ne féljetek egy kis játékosságtól sem! Az öltözéketek harmonizáljon a kiválasztott helyszínnel is. Nem szükséges tobb szettel is készülnötök, elég, ha esetleg egy-egy kardigánt, dzsekit, kiegészítőkkel variáltok a megjelenéseteken.

Pózok és természetes pillanatok

A fotósotok segíteni fog a pózokkal kapcsolatban, de nyugodtan érkezhettek saját ötletekkel is. A legjobb képek sokszor azok, amelyek természetes, spontán pillanatokat örökítenek meg.

Páros fotók

Eljegyzési fotózás inspiráció valódi párokkal

Tavaszi jegyes fotózásokat 2024-ben Fannival és Milánnal indítottam, akikkel Hercegkút dimbes-dombos pincesorát vettük célba. Az esőfelhők még a tarcali kitérőnket is megvárták, csak akkor zendítettek rá mikor már hazafelé tartottunk. Az „ismerkedős” első fotózásunk után izgatottan várom a folytatást a nagy napjukon.

Ha nehezen találjátok meg a hozzátok illő koncepciót az eljegyzési fotózás kapcsán, gondoljatok rá úgy, mint egy randira. Egy idilli randevú, amikor meglátogtajátok a kedvenc helyeiteket és történetesen egy fotós is veletek tart. Niki és Sanyi jegyes fotózását is így terveztük meg, városban barangolós tavaszi napon készítettük a fotóikat.

A nyakunkba vettük a várost Adrival és Krisszel. Az első megállónk a Szabadság híd volt, ahol a jegyesek ügyesen túllendültek a minket körülvevő rengeteg turistán. Sok-sok emlék fűz engem is ehhez a hídhoz, így igazán nosztalgikus élmény volt itt fotózni. Naplementézni pedig a Filozófusok kertjébe mentünk.

Az eljegyzési fotózás tehát nem csak egy előkészületi lépés az esküvő előtt, hanem egy lehetőség, hogy közös élményeket gyűjtsetek. Ha eldöntöttétek, hogy belevágtok, biztos vagyok benne, hogy csodálatos kalandban lesz részetek!

Ha a tervetek egy kis létszámú esküvő és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

Eljegyzési fotózás tippek

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.