Ki lenne számomra az ideális esküvői fotós?

A barátaim, de még az ügyfeleim is gyakran felteszik a kérdést: “Na és a fotóst ki fotózza majd?” Ez leginkább az esküvőre vonatkozik, hiszen a brand fotóimat Mia Batéra bíztam. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy nagyon sok tehetséges, szakmailag felkészült fotós tevékenykedik az esküvői szakmában, így ha csak technikai szempontok alapján kéne szűkítenem a kört akkor nagy bajban lennék. Akkor mégis mik lesznek a szempontok?

Stílus

Nem mindegy, hogy pl fine art, vagy dokumentarista képeket szeretnénk viszontlátni a nagy napról. Ugyanennyire fontos a fotós ízlése, az utómunkájának hangulata, a rá jellemző színvilág. Ha esetleg nekem jobban tetszenek a légies, világos fotók, nem fogok olyan fotográfust felkérni, akinek a kicsit moody, sötétebb hangulat a védjegye.

Személyiség

Közhely, de elengedhetetlen a kölcsönös szimpátia! Ha belegondolsz az esküvőd napján az a személy, akit legtöbbet látsz a párodon kívül az a fotósod. Nem túlzok… Az előkészületektől kezdve a hajnali dorbézolásig az árnyékodként követ majd. Látni fogja a nehezebb, feszültebb pillanatokat, azokat a helyzeteket amikor eluralkodnak rajtatok az érzelmek, tehát az intim buborékotokba fog belépni. Egy olyan személy kell melletted álljon, aki empátiával kísér benneteket, könnyen alkalmazkodik a váratlan helyzetekhez és elengedhetitek magatokat a társaságában. Egy kis humorérzék sem árt. Az esküvőtök napján nem “csak” a fotósotok lesz az illető, hanem kicsit a segítőkész barát szerepét is betölti.

esküvői fotós

Nekem ez a két szempont lesz a legfontosabb, ha eljön a választás ideje. Ezért nem csak árajánlat listákat fogok majd összehasonlítani, hanem akár személyes találkozók során igyekszem megtalálni fotósból is az igazit!

Ne csak a kreatív fotózások alapján dönts!

Sok menyasszonytól kaptam azt a visszajelzést, hogy hiába elérhető ma már az interneten rengeteg esküvői fotós portfóliója, a választás mégse egyszerű. A leggyakoribb indok, hogy csak a kreatív fotózások alkalmával készült portrékat szokták publikálni a párokról. Kevés honlapon találnak képeket pl. a szertartásokról, a buli eseményeiről, vagy az előkészületekről

Azt tanácsolom, hogy a számotokra szimpatikus fotósoktól az árajánlatkéréskor bátran kérjetek legalább egy teljes esküvői anyagot! Sokkal teljesebb benyomást kaphattok, így a fotósok munkáiról, a képek és az utómunka stílusáról. 

Az én esetemben a honlapomon, az esküvői galériában találhattok a lagzik napján készült fotókat, de természetesen e-mailben én is szívesen küldök teljes anyagot.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!