Családi fotózás

Családi fotózás sallangok nélkül

2020 augusztusában készült egy számomra nagyon különleges családi fotósorozat. A képeket eddig nem publikáltam, mert karácsonyi ajándéknak, meglepetésnek szánták. Barbi szerette volna megörökíteni az első otthonukat és az önfeledt gyermekkort, ahogyan együtt éldegélnek egy varázslatos tanyán. Inkább dokumentarista hangulatú képeket szerettek volna, mint beállított, nagyon megkomponált kompozíciókat. Imádtam a koncepciót, a helyszínt, a fényeket és azt a meseszerű hangulatot, ami körülvette őket.

Családi fotózás Debrecen
Családi fotózás Debrecen
Apa és lánya

Amikor fotózni kezdtem leginkább a népi világ, a folklór témái érdekeltek. Csodálattal néztem Korniss Péter felvételeit és szerettem volna a vidéki, természetközeli élet egyszerű szépségeit megörökíteni. Ezen az augusztusi délutánon sikerült kicsit újra visszatérnem a gyökerekhez, amiért nagyon hálás vagyok!⁠

Barbitól ezeket a sorokat kaptam a fotózás után:⁠

„Kedves Betti!⁠
Nagyon köszönjük a tegnapi alkalmat, a türelmedet, a rugalmasságodat!⁠
Csak egy „megérzés” volt, hogy műtermi, beállított képek helyett valami sokkal spontánabbat szeretnék, de utólag belegondolva, örülök, hogy a gyerekeink azt tapasztalhatták meg a fotózás során, hogy úgy „jók”, ahogy vannak, hogy nem kell egy külső személynek megkomponálni a mozdulataikat ahhoz, hogy kellően idilli legyen az eredmény.⁠
Szóval sokat jelent nekünk, hogy partner voltál mindehhez.”

Családi fotózás
Anya és lánya
Családi fotózás
Apa és fia
Családi fotózás gyermek portré
Gyermek portré

Örömmel tölt el, hogy az esküvőkön kívül más meghatározó időszakokban is számítotok a munkámra. Egy családi fotózás során olyan képek készülnek, melyek sokáig díszíthetik otthonotok falát, szívesen mutatsz meg gyerekeidnek és tökéletes ajándékok lehetnek a nagyszülőknek. Szeretném, ha a képeken valódi önmagatokat látnátok viszont, sallangmentesen, természetesen. A fotózás helyszíne lehet az otthonotok, de szabadtérre vagy stúdióba is szervezhetjük. A műtermi fotózás esetén is előnyben részesítem a természetes fények alkalmazását a villanó vakukkal szemben. 

Ha inspirációt gyűjtesz a tudatos emlékőrzéshez, a családi képeitek esztétikus és praktikus tárolásához, ajánlok figyelmedbe egy korábbi interjút Tóth Vikivel, a ViaViktoria alkotójával:

További családi fotókat és más referenciákat pedig az alábbi galériában tekinthettek:

Ha családi fotózásra szeretnél jelentkezni, vagy ajándéknak szánod, kérj ajánlatot üzenetben!

2014-ben indítottam el a fotós oldalam, így már 10 éve aktívan dolgozom fotográfusként. Esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg anyukákkal, jegyesekkel, akik fotózást terveznek. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.