Fotózás helyszín Debrecen - Botanikus Kert

Egyetemi botanikus kert – fotózási helyszín – Debrecen

Az Egyetemi Botanikus Kert egyre népszerűbb fotózási helyszín Debrecenben. Könnyen megközelíthető, viszonylag kevés látogatóval találkozhatunk a fotózás során és akár eső esetén is jó alternatíva lehet az üvegházaknak köszönhetően. Az üvegházakban élő 1300 kaktusz- és 1000 egyéb pozsgás fajával Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb gyűjteménye.
Több páros fotózást szerveztünk már ide, sőt már kismama fotózás helyszínének is választottuk, de esküvői kreatív fotózáshoz is alkalmas a kert.

Fotózás helyszín Debrecen - Botanikus Kert

A pálmaházak és a többi épület is esztétikusan illeszkednek a környezethez. Amennyiben természetközeli helyszínt kerestek még Debrecenen belül, de szeretnétek biztonságos B tervet eső esetére az egyetemi botanikus kertet ajánlom. Közel van Debrecen ikonikus épülete is – az egyetem eklektikus-neobarokk stílusú impozáns főépülete – ami szintén jó mentőöv lehet, ha nem túl kegyes az időjárás.

A helyszín adottságai

  • A kertben található épületek más-más karakterrel bírnak: a páfrányokkal szegélyezett faház erdei stílust kölcsönöz, a tégla épület körül színesen virágzó évelőket találunk. 
  • A pálmaházat nem csak eső esetén érdemes meglátogatni – egzotikus, buja hangulat, ha az esküvőtöket is greenery tematikában terveztétek ezt a helyet imádni fogjátok!
  • A helyszínen található egy tó is, benne lótuszokkal, halakkal.
  • Közvetlen kapcsolat az Agóra Tudományos Élményközponttal, aminek az épülete és az azt körülvevő tó is különleges hátteret nyújt a képeknek.
  • Az Agórához vezető magasított sétányt sem maradhat ki. (A bejegyzés nyitóképe is ott készült)
  • Egész évben gondozott, változatos zöld környezet 15,5 hektáron.
  • Könnyen megközelíthető (4032 Debrecen, Egyetem tér 1.), közvetlenül a bejáratnál lehetőség van parkolásra.

Nyitvatartás

Arborétum:

  • Nyári időszakban (március 21. – október 20.) minden nap 8:00-18:00
  • Téli időszakban (október 21. – március 20.) minden nap 8:00-16:00

Pálmaház:

  • Egész héten (ünnepnapokon is) 8:00-15:00
Kreatív jegyes fotózás

Esküvői fotózás az Egyetemi Botanikus Kertben

Az Egyetemi Botanikus Kert Debrecen egyik rejtett kincse, ahol a változatos zöld környezet és az egyedülálló adottságok kiválóak esküvői fotózáshoz is. Ha Debrecenben keresel egy olyan helyszínt, ahol természetközeli portrék készülhetnek rólatok a nagy napon, az egyetemi botanikus kert ideális választás lehet. Dóri és Jordán augusztusi külön napos kreatív fotózásakor így festett a kert:

Anna és Dani áprilisban fogadtak egymásnak örök hűséget. A kreatív fotózásukat az esküvő napján, még a szertartások előtt megtartottuk. Az egyetemi botanikus kert tavasszal is fotogén arcát mutatta a képeken. Velük a pálmaházban is készítettünk fotókat, így még változatosabb lett a galériájuk.

Szülinapi fotózások a kertben

Szemerkélő eső ide vagy oda, ez a nagyfiú három éves lett és képek is vannak már róla! Kalandosan hoztuk össze a fotózást, sűrű telefonos egyeztetések az időjárásról, de Viviék bevállalták és mire végeztünk valóban leszakadt az ég. Nem csak szikrázó napsütésben lehet fotózni, ezek a felvételek a bizonyítékaim. A tóparton a mocsári ciprus vörösen izzó levelei igazán feldobták a képeket.

Ki mondta, hogy a szülinapi fotózáshoz szükség lenne jobb kellékre a sárguló faleveleknél? Ez a sármos úriember most ünnepelte az első szülinapját a cserfes nővérei és szülei társaságában. A botanikus kertben csaptunk egy mini kirándulást, ismerkedtünk a különböző növényekkel, kincseket gyűjtöttünk és élveztük az avar ropogását.

Mici szülinapi fotózásra érkezett a szüleivel. Imádnivaló volt a fehér sapijában és az őszi színekben pompázó ruhácskájában. Nem volt ezen a fotózáson semmi rózsaszín, semmi confetti, semmi mesterkélt dolog. Kelléknek is csak egy Halloween-i tököt választottak, hiszen a kisasszony november elsején született. Szerintem ez a sorozat a természetességével lett ennyire bájos. 

Ez a bejegyzés a debreceni fotózási helyszíneket bemutató sorozat részeként készült el. Az eddig publikált cikkeket is érdemes elolvasnod, ha inspirációt gyűjtesz közelgő fotózásotokhoz.
További cikkek a témában:

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.

Ha hasznosnak találtad a cikket mentsd el későbbre a releváns Pinterest mappádba!

Debreceni fotózási helyszínek: Egyetemi Botanikus Kert