Fotózás helyszín Debrecen - Diószegi Sámuel

Diószegi Sámuel Botanikus Kert – fotózási helyszín – Debrecen

A Csereerdő szíve után egy újabb ékszerdobozt szeretnék bemutatni, ami tökéletes fotózási helyszín lehet számotokra. Ha valami különlegeset kerestek, de nem szeretnétek elhagyni a várost, keressétek fel Debrecen leggazdagabb dendrológiai gyűjteményét! Esküvői, jegyes vagy családi fotózáshoz is bátran ajánlom a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium büszkeségét, a Diószegi Sámuel Botanikus kertet

A cikkben látható fotók Doroti és Levi páros fotózásán készültek, akik ezt az alkalmat a Malom Fókusz első nyereményjátékán nyerték. Ezekkel a képekkel csak egy kis ízelítőt nyújthatok erről a varázslatos helyről, de feladatomnak érzem népszerűsíteni a debreceniek körében. 

Jegyes fotózás Debrecen
Fotózás helyszín Debrecen - Diószegi Sámuel

Szerencsés vagyok, hiszen ez a mesebeli zöld sziget a középiskolás kollégista éveim alatt az otthonom volt. Akkoriban még nem tekintettem rá fotós szemmel, sőt a növénykülönlegességeket is csak a tájépítész hallgatóként kezdtem el értékelni. Az elmúlt években azt tapasztalom, hogy kevés debreceni járt még a kertben, vagy nem is hallottak még róla. Az egyetemi botanikus kertet ismerik a legtöbben, pedig ennek az apró területnek a taxonjainak száma meghaladja az ezret és országosan is a 10 leggazdagabb kert között tartják nyilván. Bármelyik évszakban érdemes meglátogatni, de ezt a bejegyzést júniusi képekkel illusztráltam. 

Jegyes fotózás Debrecen
Fotózás helyszín Debrecen - Diószegi Sámuel
Fotózás helyszín Debrecen - Diószegi Sámuel

A helyszín adottságai

  • Egész évben gondozott, változatos zöld környezet 2,2 hektáron, 1400 taxonnal. 
  • Könnyen megközelíthető (4032 Debrecen, Hollós u. 3), közvetlenül a bejáratnál lehetőség van parkolásra
  • A helyszínen található egy tó is, benne lótuszokkal, halakkal és fölötte egy íves fahíddal. 
  • 80 különböző fajtájú hidegtűrő bambusznak nyújt otthont a kert, melyek egzotikus hangulatot teremtenek. 
  • Ritka és különleges megjelenésű örökzöldekkel, sziklakerttel, lombos fákkal és cserjékkel is találkozhatunk. 
  • A fotózás előtt szükséges az intézménnyel felvenni a kapcsolatot, de a kert nem csak tanítási időben látogatható.
Fotózás helyszín Debrecen - Diószegi Sámuel

Ez a bejegyzés a debreceni fotózási helyszíneket bemutató sorozat részeként készült el. Az eddig publikált cikkeket is érdemes elolvasnod, ha inspirációt gyűjtesz közelgő fotózásotokhoz.
További cikkek a témában:

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.