Természetközeli esküvői fotózási helyszínek

Természetközeli esküvői fotózási helyszínek

A fotózás egyik kulcsfontosságú kérdés az esküvő kapcsán, hiszen az elkészített képek örök emlékké válnak. Miután megtaláltátok a számotokra ideális fotóst következő napirendi pont a kreatív fotózás megtervezése, hogy azt mikor és milyen helyszínre szervezzétek. Ebben a cikkben olyan esküvői fotózási helyszínek kerülnek bemutatásra, amelyek nem csak romantikusak, hanem természetközeliek is. Rengeteg inspirációt tud nyújtani, egy jól kiválasztott helyszín, legyen az egy csendes erdő, vagy egy sziklás hegyoldal.

Esküvői fotózási helyszínek a természet szerelmeseinek

Jósvafő

Nem csak a település végtelenül bájos, hanem a környezete is bővelkedik látnivalókban, hiszen az Aggteleki  Nemzeti Park területén fekszik. A tündérmesébe illő mesterséges Tengerszem-tó Jósvafő határában található. A vízfelületek csillogása minden képet különlegesebbé tesznek, de ennek a tónak káprázatos, smaragdzöld árnyalata utánozhatatlan hátteret nyújt az esküvői fotóknak. Vadregényes a táj, de könnyen megközelíthető, nem kell nagy túrára készülni a menyasszonyi ruhában.

Tarcal

Esküvői fotózás helyszínek közül a Tokaji borvidéken Tarcal töretlen népszerűségnek örvend. Festői szépségű település, ahol a szőlőültetvényeken kívül akár egy bányatónál vagy a Gróf Degenfeld Kastélyszállónál is készülhetnek képek. Nekem személyes kedvencem a Szent Teréz kápolna ahonnan, mesebeli naplementét tudtok megörökíteni. A bányató és a kápolna is kocsival megközelíthető (bár pl. eső után a bányatóhoz óvatosan, hiszen csak egy földútra számítsatok). A Kastélyszállónál előzetes bejelentkezésre van szükség, illetve a fotózás aktuális díjáról is érdeklődjetek. Tarcalon a többi helyszínhez nem kell előre bejelentkezni.

Gánti bauxitbánya

Ha közel áll hozzátok a bohém esküvői stílus, ezért a helyszínért rajongani fogtok! A jellegzetes vörös színű látkép, akár egy Sci-fi film forgatásán is megállná a helyét. Az egykori bányában ma gyerekbarát tanösvény van kiépítve, a bányamúzeumnál pedig ingyenes parkolásra is lehetőségetek van. Hétfő kivételével a hét bármely napján látogatható.

Kisoroszi Szigetcsúcs

Lélegzetelállító a látvány, ami a Duna talán legszebb szabadstrandján fogadja a látogatókat. Itt valószínű nem tudjátok elkerülni a kíváncsi szemeket, hiszen népszerű kirándulóhely egész nyáron. Innen csodálatos panoráma nyílik a Visegrádi-várra, Duna-kanyarra és a Börzsönyre. Nincs szükség fotózási engedélyre, viszont a parkolás csak a faluban ingyenes, a strandra vezető úton a behajtásért már fizetni kell.

Hercegkút

Sárospataktól 3 km-re fekvő Hercegkúton a Kőporosi és Gombos-hegyi pincesorok fűvel borított tetejű, egymás feletti szinteken sorakozó pincéi nem mindennapi látványt nyújtanak. Tokaj-Hegyalja egyik kiemelt jelképei a pincesorok, amik a Gyűrűk Urából ismert hobbit házikókra is emlékeztethetnek. A háromszög alakú pince bejáratok között macskaköves utcák kanyarognak és káprázatos kilátás nyílik az őket körülvevő hegyvonulatokra. Nincs szükség előzetes bejelentkezésre, ha fotózni szeretnétek a világörökségi helyszínen.

Gúthi erdő

Ha egy erdei hangulatot álmodtatok meg az esküvői képekhez, vegyétek fel a Gúthi erdőt is a listára. A nyírségi öreg tölgyerdők és akácosok között egy Árpád-kori templom vörös téglái között is fotózhattok. Akár nyári, akár őszi időszakra kerestek helyszínt, békés, időtlen hangulatú fotókat tudtok itt készíteni. Külön kiemelném a Krajcárhegyi Pihenőközpontot, ami nem csak esküvői helyszínként üzemel, de akár kreatív fotózásra is lefoglalhatjátok. Előzetesen mindenképp egyeztessetek velük, ha kiegészítenétek tóparti felvételekkel is az anyagot.

Akármelyik helyszínt választjátok fontos, hogy tartsátok tiszteletben a természetet és ne tegyetek kárt benne. Járjatok utána, hogy van-e szükség fotózási engedélyre, esetleg milyen aktuális költségekkel kell számolnotok.

Ha az esküvőtöket szervezitek és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

További esküvői fotózási helyszínek Debrecen környékéről:

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.