Tavaszi jegyes fotózás

Tavaszi jegyes fotózás – Így készülj rá!

Miért olyan népszerű a tavaszi jegyes fotózás? Gyakran a párok a nyári esküvőt megelőző időszakra ütemezik az eljegyzési fotók elkészítését. Töretlen népszerűségnek örvend az ébredő természet, a virágzó fák, amiktől még romantikusabb lesz a képek hangulata. Ha a ti fotózásotok is egyre jobban közeledik, ebben a cikkben hasznos tippeket találtok a megszervezéséhez.

Tavaszi eljegyzés

Teendők a tavaszi jegyes fotózás előtt

Valószínű a legtöbben tabló fotózáson találkoztatok utoljára fotóssal és a párotokkal is leginkább szelfik készültek az elmúlt évek során. Sokan izgulnak a jegyes fotózás előtt, hiszen nem egy hétköznapi élmény, hogy valaki fényképezőgéppel dokumentál benneteket romantikázás közben. Ennek a bejegyzésnek pont az a célja, hogy ezt a stresszt kicsit levegyem a vállatokról.

  • Ütemezzétek be a fotózás dátumát, de legyen B tervetek is rossz idő esetére. Próbáljátok elkerülni a déli időpontot, de erre a fotósotok is felhívja majd a figyelmet.
  • Ha szeretnél fodrászt, sminkest, velük is időben vedd fel a kapcsolatot. Drámai átalakulást, hajfestést viszont nem érdemes közvetlenül a fotózás elé ütemezni. 
  • FONTOS: a körmötök, kezetek legyen ápolt! Mivel az eljegyzés az apropója a fotózásnak, sok közeli kép készül majd a gyűrűről és a kezetekről. A lenőtt műkörmök semmiképp nem mutatnak esztétikusan a fotókon.
  • Igyatok elegendő folyadékot és akármennyire izgultok, harapjatok néhány falatot előtte.
Tavaszi páros fotózás
Tavaszi jegyes fotózás ötletek

Helyszín

Akárhol is éltek, biztosan rengeteg lehetőség van a közeletekben. Ilyenkor itt az ideje a Pinterestet és az Instagramot böngészni egy kis inspirációért. Ha találtok néhány olyan képet, ami nagyon tetszik, mutassátok meg a fotósotoknak és biztosan tud javasolni olyan helyszínt, aminek hasonló a hangulata. 

Ha már tavaszi jegyes fotózás van tervben, ne hagyjátok ki a szezonális tematikákat. Pl. rendezzetek egy mini tavaszi pikniket virágzó fák alatt pezsgővel, vagy akár pizzával. Ha Budapesten éltek, vagy kiruccannátok a fotózás kedvéért a fővárosba, akkor a Tóth Árpád sétányt érdemes felkeresni. Ilyenkor a várban ezt az utcát a rózsaszín vattacukor fák uralják. Fantasztikus látvány élőben is, de a képeken is tökéletes háttér lehet.

Olyan helyszínekkel se tudtok mellényúlni, amihez már személyesen is kötődtök. A hely ahol megismerkedtetek, első randi helyszíne, vagy akár ahol megkérte a kezed. Ha a törzshelyetekre, vagy az otthonotokba szervezitek, az ismerős környezet egy biztonságos, megnyugtató atmoszférát teremt, így lehet ti is könnyebben feloldódtok.

Tavaszi páros fotók

Tavaszi jegyes fotózás a debreceni Egyetemi Botanikus Kertben

Outfit

Az aranyszabályokról bővebben olvashatsz egy korábbi cikkemben, de itt is megemlítem a legfontosabbakat. Kerüljétek a nagyon harsány, neon színeket, logókat, feliratokat. Ezek a nagyon feltűnő árnyalatok és minták elvonják rólatok a figyelmet. Ha a tavaszi jegyes fotózás helyszíne természetközeli, akkor érdemes pl. földszínekben gondolkodni, olyan árnyalatokban, ami a környezetben is visszaköszön. De ugyanolyan jó választás a pasztell színvilág, ami gyönyörűen rímel a virágzó fákra, a könnyed, tavaszias hangulatra.

Mindenképp térjetek ki rá, hogy hány szettel készüljetek. Sose szoktam azt javasolni a pároknak, hogy egy teljes bőröndöt hozzanak magukkal, de van olyan kolléga akinél akár többször is át tudtok öltözni. Nálam fontosabb, hogy az idő ne a szettek cseréjével teljen, hanem inkább az aktív fotózással.

Az elkészült eljegyzési képeket sokféleképpen felhasználhatjátok. Díszítheti a meghívót, vendégkönyvet, vagy az esküvői dekorációt is feldobhatjátok vele. Egyre több fényképes szülőköszöntő ajándék közül tudtok már válogatni és talán ezek még különlegesebbek. Ha terveztek a vacsora idejére diavetítést, ne csak a gyerekkori képeket használjátok hozzá, hanem ezeket is. Ha fontos számotokra a zero waste szemlélet, vagy szeretitek a praktikus, modern megoldásokat, akkor ma már esküvői weboldalt is készíthettek, a klasszikus papír alapú meghívók helyett. Ezekhez a honlapokhoz is jól jöhetnek a jegyes fotók.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.