5 tipp a jegyes fotók felhasználására az esküvőn

Többször találkoztam olyan párral, akik vacilláltak a jegyes fotózás lehetőségén. Kérdés szokott lenni, hogy a fotóssal való összeszokáson kívül mire jó egy ilyen fotózás? A jegyes fotókból sokszor készítek slideshowt, amit az esküvőn le lehet vetíteni. Amíg a vendégek a meglepetés videót nézik a párnak alkalma van átöltözni és addig a násznép se unatkozik. Egyre elterjedtebb itthon is az esküvői honlap készítése, amivel informálhatják a meghívottakat az esküvő részleteiről. Ezekhez a weboldalakhoz is felhasználhatóak a jegyes fotók. A dekoráció is személyesebb lehet, ha belecsempésszük ezeket a képeket.

1. Fotófal

Kerekes Edinával készített interjúban már beszéltünk a fotófalak szerepéről egy-egy eseményen. A vendégek értékelni szokták ezeket a speciális, interaktív elemeket a helyszínen. A családi és az Instax gépekkel készülő képeknek is különleges háttere lehet a jegyes fotókkal dekorált fal.

 

képek forrása: rosesandrings.com

Csak a képzelet szab határt, hogy milyen felületre applikáljátok képeket. Csipeszekkel is rögzíthetitek, de a képkeretek alkalmazása elegánsabb összhatást teremt. Az esküvőtök stílusához és a helyszín adottságaihoz alkalmazkodva megalkothatjátok az esküvői dekor kedvenc részletét.

2. Egyedi meghívó

Ma már végtelen lehetőség közül választhatunk az esküvői meghívók kínálatából. Ha viszont nehezen születik meg a döntés, hogy milyen grafikai elem díszítse a ti meghívótokat a jegyes fotók alkalmazása remek megoldás lehet. Garantáltan személyre szóló és egyedi lesz a kivitelezés. DIY módszerrel a borítékokat is feldobhatjátok. A részletes leírást ebben a blogbejegyzésben találjátok.

3. Főasztal háttér

A terem legdíszesebb, legimpozánsabb részlete általában a főasztal és annak környezete. Gyakran szokták fényfüzérekkel, ledekkel, virágkarikákkal, vagy a pár monogramjával díszíteni. Viszont néhány hete találtam egy olyan megoldást, amit eddig nem láttam még itthoni esküvőn. Ki mondta, hogy a jegyes fotók nem mutatnak jól textilen? Vagy ekkora méretben? Egy kicsit talán óriásplakátra emlékeztet ez a módszer, de az esküvőnek TI vagytok a főszereplői, egy kis túlzás belefér. 

kép forrása: Braja Mandala

Érdemes olyan anyagra nyomtatni, ami valamennyire átengedi a fényt, így akár hátulról kaphat egy megvilágítást, ami még jobban kiemeli a főasztalt. Még nem próbálkoztam textil nyomtatással, de több oldalt is találtam, ahol ajánlatot kérhettek.

4. Asztali dekoráció

Ha már készül a Pinterest mappád esküvői dekorációs ötletekből, biztosan találkoztál befőttes üvegekből összeállított asztali díszekkel. Ha nem akarod az összes üveget virággal megtölteni, a kinyomtatott jegyes fotók költséghatékony megoldás lehet. Sőt, az asztalok számozását is jelölhetitek képekkel. A móka kedvéért gyerekkori képeket is használhattok. Egy korábbi esküvőn kaptam olyan köszönőajándékot, amely egyben ültetőkártya is volt: mágnesre nyomtattak fotót, szerepelt rajta az esküvő dátuma és a vendég neve.

képek forrása: linentablecloth.com

5. Egyedi vendégkönyv

Nem csak az esküvői képek érdemelnek meg egy szép fotókönyvet, hanem a jegyes fotók is! Ez az album a vendégkönyv szerepét is betöltheti, így a meghívottak megcsodálhatják a kedvenc fotóitokat miközben megfogalmazzák a nektek szánt üzeneteket. Évek múlva boldogan fogjátok levenni a polcról ezt a különleges emlékőrzőt.

képek forrása: katelynjames.com

A fotóink, emlékeink tudatos válogatásáról és tárolásáról további tippeket találtok a Tóth Viktóriával készített interjúban.

+1. Torta dekoráció

Szülinapi tortákra már évek óta tesznek fotókat, miért ne lehetne képekkel díszíteni egy esküvői tortát is? Az első képen egy úgynevezett “vendég tortát” láthattok, ami egy alternatív vendégkönyv. A funkcióját nem tudom mennyire töltötte be, hiszen ezek az üzenetek nem lesznek maradandóak. A fotókkal dekorált esküvői tortáknak a trendje állítólag Indiából indult, így egy ottani megoldást is hoztam illusztrációként.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.