Családi fotózás tavasszal

Családi fotózás tavasszal

Egyre hosszabbak a nappalok és a gyerekekkel egyre több időt lehet kint tölteni a szabadban. A tavaszi hónapokban az ébredő természet sok felfedeznivalót hoz a kisebbek számára. Ez az időszak kiváló alkalom arra, hogy a gyermeki örömöt és a közös kalandokat megörökítsük. Családi fotózás tavasszal egy fantasztikus közös program lehet, kreatív projekt a gyerekekkel. Akár fotográfusra bízzátok, akár házilag szeretnétek elkészíteni a képeket, ez a lista inspirációként hasznos lehet a számotokra.

Családi fotózás tavasszal - helyszínek, téma ötletek

Tavaszi piknik

Ez a tematika minden korosztály számára szórakoztató lehet. Akár a kert végében is rendezhettek egy piknikezős jelenetet. Készítsetek limonádét, falatozzatok tavaszi zöldségeket, gyümölcsöket, esetleg a közelgő húsvétra reflektálva répatortát. Már akár azt a folyamatot is fotózhatjátok, ahogy a kicsik kuckóssá varázsolják a piknik sarkot, majd pedig a falatozást. Tovább is maradhattok a pokrócon mesét olvasva, mondókázva és közben pár felvétellel megörökíthetitek az idilli pikniket.

Családi fotózás - tavaszi piknik

Virágos mező

Talán ez a helyszín a kislányok kedvence. Mikor berobban a jó idő és a mezőket ellepik a vadvirágok lehet koszorúkat fonni, csokrokat kötni. Ha van a közeletekben kertészet, ami tulipánok vagy nárciszok termelésével is foglalkozik, keressétek fel. A gyerekeknek bemutathatják, hogyan nevelkednek a virághagymák és ti közben egy mini hollandiai tulipánmezőn érezhetitek magatokat. A színes virágoknál pedig nem is kell jobb háttér. Kőröshegyen például minden év áprilisában tartanak Tulipánszüretet, ami nem csak a gyerekeknek, hanem szerintem az anyukáknak is csodálatos élmény lehet.

Virágpiac

A városi környezetben is találhatunk tarka virágos helyszínt. Például Debrecenben a virágpiac igazi színkavalkád tavasztól ősz végéig. Szerintem az árusok egyáltalán nem vennék zokon, ha a portékájuk előtt készítenétek néhány képet.

Lindressphoto tavaszi dekoráció fotóstúdióban

Forrás: Lindressphoto

Kis kertészek

A csöppségek akár ki is próbálhatják a kertészkedést a gyakorlatban. Ha amúgy is szoktatok tavasszal magokat elvetni, virágokat ültetni, most vonjátok be őket is. Tökéletes outfit a kantáros nadrág és a szalmakalap ehhez a tematikához. Igazi kuriózumként az egyik debreceni stúdió is berendezett egy virágültetős sarkot. A képen Lindressphoto tavaszi dekorációját láthatjátok.

Cseresznyevirágzás

Nem muszáj kifejezetten cseresznyefákat keresnetek. Lehet magnólia, mandula, vagy bármilyen más virágzó fa. Mesés hangulata van az azoknak képeknek, ahol a fák óriási vattacukorként színesítik a hátteret. 

Tojásvadászat

Húsvétról sem feledkezhetünk meg, ha a tavaszi ünnepekről, programokról beszélünk. Jól dokumentálhatjátok a tojásfestést, a szorgos kis kezeket, ahogy díszítek a törékeny tojásokat. De talán egy fokkal izgalmasabb a lelkes vadászatot fotózni, ahogy büszkén összegyűjtik a kosarukba a csokitojásokat, amit a nyuszi nekik szánt. Az őszinte gyermeki öröm garantáltan látszani fog a képeken is.

Anyák napi fotózás

Anyák napi fotók

Egy különlegesen szép tavaszi ünnep az Anyák napja. Azt hiszem szinte az összes édesanya ismeri a problémát, hogy a gyerekekről készült képeken ők nagyon ritkán szerepelnek, maximum szelfiken. Anyák napja alkalmából cseréljetek helyet az apukákkal és kérjétek meg, hogy most kivételesen ő készítsen rólatok fotókat.

Szintén Anyák napjához kapcsolódóan akár egy több generációs fotózást is szervezhettek. Vonjátok be a nagyit is, de akár a nagynénik is csatlakozhatnak. Ezek a képek idővel fel fognak értékelődni és a gyerekeitek is hálásak lesznek értük.

A fenti listával remélem sikerült benneteket inspirálni és látjátok, hogy a családi fotózás tavasszal épp olyan különleges lehet, mint a nagyon népszerű karácsonyi időszakban.

Ha családi fotózásra szeretnél jelentkezni, vagy ajándéknak szánod, kérj ajánlatot üzenetben!

2014-ben indítottam el a fotós oldalam, így már 10 éve aktívan dolgozom fotográfusként. Esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg anyukákkal, jegyesekkel, akik fotózást terveznek. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.