Esküvői helyszín Fekete Farm

Természetközeli esküvői helyszín – Fekete Farm, Nyíradony

Az esküvői helyszín keresése talán a legelső feladat a szervezés során. Nem könnyű megtalálni azt a helyet, ami passzol a személyiségetekhez, az esküvőtök stílusához és a vendégek igényeit is maximálisan kiszolgálja. Ebben a blogcikkben egy lenyűgöző történetet osztok meg veletek egy májusi esküvőről a Fekete Farm csodálatos környezetében. A színes dekoráció, a vidám tavaszi színek és a boldog ifjú pár varázslatos pillanatai mind-mind inspirációul szolgálhatnak az esküvőtök tervezéséhez.

Esküvői helyszín távol a város zajától

Esküvői fotózás fekete Farm

Debrecentől alig 30 perc távolságra, Nyíradony-Tamásipusztán található Fekete Farm hosszú évek óta magas színvonalú szolgáltatást nyújt az ifjú pároknak. Az ételek és italok kiváló minőségűek, a személyzet és az üzemeltető pedig tapasztalt, rutinos csapatként áll a rendelkezésetekre. Személyes kedvenceim a vendégvárás során kínált autentikus ételek, mint a slambuc, kemencében sült kenyér és a különböző mártogatósok.

A Fekete Farm panziójában a vendégek elszállásolására is lehetőségetek van, de a transzferben is tudnak nektek segíteni. Kültéri, akár éjszakai szertartást is szervezhettek a fákkal körülvett ceremónia helyszínen. Az esküvői helyszín egyik legbájosabb része a tópart, ahol a családi fotókak és a nagy csoportképeket is el tudjuk készíteni. A Fekete Farmot 2023-ban felújították, a mosdók és a rendezvényház is megszépült.

First look a tóparton

Mi is az a “First look”? Az esküvő egyik legizgalmasabb mozzanata, amikor az ifjú pár először találkozik egymással, a vőlegény először láthatja kedvesét menyasszonyként. Ez a pillanat, tele van izgalommal, izgatott várakozással. Ilyenkor lehetőségünk van érzelmes és megható esküvői fotók elkészítésére. 

Doroti és Levi azt a verziót választották, hogy még a szertartás és a vendégek érkezése előtt találkoznak a romantikus tóparton. Ez az opció egy sokkal intimebb környezetet biztosított számukra. Mivel a First lookot korábbra hoztuk, lehetőségünk volt egy rövid kreatív fotózásra és videózásra még a vendégvárás előtt. Az egyik előnye a külön lebonyolított First looknak, hogy a pár ilyenkor csak egymásra figyel, picit megpihenhetnek, gyönyörködhetnek egymásban, hiszen a nap hátralévő részében a vendégekre és a feladatokra fognak koncentrálni.

Kültéri ceremónia szertartásvezetővel

Az esküvői helyszín keresése során szempont lehet, hogy van-e lehetőség kültéri ceremóniára és hivatalos anyakönyvvezetős esküvő lebonyolítására, vagy “csak” szertartásvezető adhat titeket ott össze. Pro tipp: kérdezzétek meg, hogy esős idő esetén hol tudjátok megtartani a ceremóniát, milyen alternatívákkal tudnak szolgálni.

Doroti és Levi esküvőjén a hagyományos menyasszony kikérést és búcsúztatót Fazekas Attila vőfély vezette, majd a násznép átsétált a szertartásra. Kiss Fruzsina szertartásvezető egy személyre szóló, bájos ceremóniával emelte a nap hangulatát. Ahogy végignéztem a sorok között, a vendégek meghatottságtól párás szemekkel gyönyörködtek az ifjú párban, akik örök hűséget fogadtak egymásnak.

Féktelen mulatozás hajnalig

Az esküvői helyszín dekorációja vidám, tavaszi színekben készült el, amiben a barackvirág árnyalatai domináltak. A különböző esküvői grafikák, mint az ültetőtábla, menükártyák harmonizáltak a meghívóval, így teljes volt az összhang ezen a fronton is. A Fekete Farm részéről már hagyománynak számító meglepetések színesítették a vacsorát, a grillteraszon pedig koktélpult is segített fokozni a hangulatot. Fazekas Attila remek arányérzékkel kombinálta a hagyományos elemeket a modern játékokkal, amivel az egész násznépet bevonta a lagzi eseményeibe. A zenei aláfestést a Holiday Együttes profi duójának Boginak és Rolinak köszönhettük.

Kreatív fotózás Hortobágyon

Az esküvői helyszín megtalálása után a kreatív fotózás helyszínén is törhetik a párok a fejüket. Doroti és Levi egy természetközeli, naplementés fotózásra vágyott, így Hortobágyra esett a választásuk. Naplemente lágy fényeiben kezdtünk, majd szivárvánnyal, szemerkélő esővel és borongós, sötétkék éggel zártuk kalandunkat. A Hortobágy rengeteg arcát megmutatta, így egy változatos képanyag született.

Ne feledd, hogy az esküvő helyszín csak a kulisszája a nagy napotoknak! Legyen szó egy vidéki helyszínről vagy egy városi esküvőről, teremtsetek olyan pillanatokat, amelyekre örömmel gondoltok vissza a jövőben az esküvői albumot lapozva.

Ha az esküvőtöket szervezitek és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.