Stúdiós portrék

Stúdiós portrék egy illusztrátornak – It Takes Stories

Mennyi kreativitást bírnak el a stúdiós portrék, ha egy illusztrátor a főszereplő? Nemrégiben készültek brand fotók a szuper tehetséges Beáról, az It Takes Stories illusztrátoráról, grafikusáról. Inspirációt is szeretnék nyújtani azoknak, akik hasonló fotózást terveznek a márkájuk számára. Meríts ihletet, ha alkotóként stúdiós portrék választanak el a hatékony social media jelenléttől, vagy a honlapod aktualizálásától.

A stúdiós portrék koncepciója

Bea 2021 óta foglalkozik digitális illusztrációkkal. Tervezett már podcast borítókat, esküvői meghívókat, logókat és céges arculatot, tehát széles a szolgáltatásainak palettája. 

A brand fotózás célja Bea egyéniségének és művészi stílusának bemutatása volt. Ehhez élénk színeket és játékos kompozíciókat használtunk, amelyek tükrözik a grafikáiban rejlő kreativitást és bájt. A stúdiós portrék mellett részletfotókat és lifestyle jellegű hangulatképeket is készítettünk, melyeken Beát alkotás közben láthatjuk. A fényképeket a későbbiekben a márkája social media felüeltein és a weboldalán hasznosítja majd.

Üzleti fotók vállalkozóknak

A stúdiós fotózás előtt egyeztettünk az illusztrátorral a koncepcióról, és kiválasztottuk a ruhákat és a kellékeket. A fotózás hívószavai: 

 • modern, retro vibe
 • színes, vidám, mosolygós
 • természetes életképek

A fotózást három kategóriára osztottuk és összeírtuk a hozzájuk kapcsolódó kellékeket:

 • Illusztrátor: ipad + ceruza, printek, saját tervezésű bögre
 • Grafikai tervezés: laptop, fényképező, pantone postcard
 • Általános portrék: virágcsokor

Stúdiós portrék a Nordixban

A fotózást egy professzionális stúdióba szerveztük, ahol megfelelő fényviszonyokat és hátteret tudtunk biztosítani. A budapesti Nordix 2024-ben átadott terme a Stone csodálatosan rímelt a stúdiós portrék koncepciójával. Modern, minimalista berendezés, napfényes műterem, kreatívan használható berendezéssel, színes kiegészítőkkel. Mivel egy kidolgozott moodboard alapján fotóztunk, nagyon pörgősen tudtunk haladni, hiszen Bea konkrét ötleteit valósítottuk meg.

Jaaaaj Betti, imádom! Végigfutottam őket, teljesen el vagyok ájulva. Annyira köszönöm neked, pontosan ezt a hangulatot képzeltem el! Nagyon nagyon hálás vagyok, ezekkel a fotókkal olyan extra weboldalt tudok majd készíteni, hogy csak na.

Brand fotózás ajánlatkérés

Rengeteg nagyszerű kép készült, melyekből egy válogatást mutatok be ebben a bejegyzésben. Remélem, hogy ezek a stúdiós portrék inspirálóak lesznek számotokra!

Erre van szükségem!

Tippek stúdiós portrék készítéséhez

Ha hasonló brand fotókat szeretnétek készíteni, íme néhány tipp:

 • Egyeztessétek a koncepciót a fotóssal: Fontos, hogy előzetesen konzultáljatok, hogy a végeredmény sokoldalúan alkalmazható legyen a márkád kommunikációjában.
 • Válasszatok megfelelő helyszínt és hátteret: Ma már széles a bérelhető stúdiók kínálata, így különböző stílusú műtermek közül válogathattok. 
 • Kísérletezzetek különböző kompozíciókkal: Ne féljetek kreatívkodni! Próbáljatok ki különböző beállításokat és szögeket. Minél változatosabb képanyag készül, annál sokoldalúbban tudod majd hasznosítani a különböző felületeiden.
 • Legyetek türelmesek: A professzionális stúdiós portrék készítése időbe telhet. Ha nem szeretnétek kapkodni, akár több órás fotózásban is gondolkodhattok.
 • Legyenek kéznél kellékek: A jól megválasztott kellékek élettel töltik a képeket, és segítenek elmesélni a vállalkozó történetét.
Üzleti fotók alkotóknak

A stúdiós portrék ereje a márkaépítésben

Az emberek nem csak a brandet szeretnék ismerni, hanem a márka mögötti személyt is. A stúdiós portrék, a brand fotók segítik:

 • Személyessé tenni a márkát: Pozitív benyomást keltenek a potenciális ügyfelekben.
 • Kialakítani a márka hangját, stílusát: A képeknek összhangban kell lenniük a márka üzenetével. Bea színes és vidám képei például tökéletesen tükrözik az illusztrációiban rejlő kreativitást.
 • Több megkeresést generálni: A vonzó stúdiós portrék segíthetnek abban, hogy figyelemfelkeltőek legyenek a tartalmaink. Ezáltal több emberhez eljutunk, akikből később akár vásárló is lehet.
Stúdiós portrék nőknek

Ha, mint Bea, te is vállalkozó vagy, és szeretnéd vizuálisan bemutatni az általad nyújtott szolgáltatásokat, akkor dolgozzunk együtt a márkád életre keltésén!

Stúdiós portrék ajánlatkérés

2014-ben indítottam el a fotós oldalam, így már 10 éve aktívan dolgozom fotográfusként. Imázs vagy brand fotózás is szerepel a szolgáltatásaim között, melynek célja, hogy olyan képek készüljenek Rólad, amiken keresztül jobban átadhatod a személyiséged a követőidnek és leendő vásárlóidnak. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg olyanokkal, akik fotózást terveznek. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.