Kismama fotózás ötletek

Kismama fotózás ötletek és tippek

A kismama fotózás segít dokumentálni életetek egyik legizgalmasabb szakaszát. A várandósság kilenc hónapja hihetetlen gyorsasággal elillan, de a családi fotók veletek maradnak, hogy később is felidézhessétek ezeket az emlékeket. Ha épp babát vársz és a babaváró fotózásotokat tervezed, itt találsz néhány hasznos tippet.

Mikor készüljenek a kismama fotók?

Kismamafotózás Debrecenben

A várandósság 28. és 32. hete közötti időszak általában a legoptimálisabb a képek elkészítésére. Ilyenkor már szépen kerekedik az anyukák pocakja, de még kényelmes számukra a mozgás. Ettől az idősávtól akár el is lehet térni, de érdemes ebből kiindulni. Ikrek esetén már korábban látványos a pocak, így akár a 20-25. hétre is szervezhetitek a fotózást.

Találd meg az ideális fotóst!

Természetesen saját magatokról is készíthettek csodás fotókat telefonnal, a párotok vagy egy állvány segítségével, de más az eredmény, ha profira bízzátok. Több év szakértelmével fog benneteket segíteni már a fotózásra való felkészülésben is, vagy a pózolásban, miközben esztétikus képeket készít rólatok. Ha fotográfushoz fordultok nem kell izgulnotok a felvételek minősége miatt és valódi élmény lesz a fotózás is.

A keresést kezdjétek el korán, már a második trimeszter elején, hogy biztosan tudjatok időpontot foglalni a 28-32. hétre. Kérjetek fel egy olyan fotóst, akinek a stílusa, portfóliója passzol az ízlésetekhez. Ha például természetközeli képekre vágytok, nem feltétlenül az lesz a legjobb választás, akinek a honlapján szereplő legtöbb fotója stúdióban készült. Ha van rá mód, telefonon is beszéljetek a foglalás előtt, hogy kiderüljön az első benyomás alapján szimpatikus-e számotokra. Nem muszáj csak az Instagramon kutakodnotok, kérjetek ajánlásokat a barátaitoktól, ismerőseitektől!

Kismama fotózás outfitek

Kismama fotózásoknál felmerül a kérdés, hogy van-e lehetőség ruhabérlésre? Biztosan ti is találkoztatok már uszályos/csipkés/dívás kismamaruhákkal az instát böngészve. Ilyen típusú ruhákat sok fotósnál bérelhettek, de ezek nélkül a kellékek nélkül is őszinte és érzelmes fotókat tudtok készíteni erről az időszakról. 

Keress komfortos darabot, amiben magabiztosnak érzed magad. A ruhád fazonja szerintem ízlés kérdése. 🙂 Volt olyan kismama, aki testhez simuló egyszerű pamutruhát vett fel, hogy jobban látszódjon a pocak, de volt, aki pont egy lengébb szabású, romantikus ruha mellett döntött. Fontos viszont, hogy a választott darab időtlen legyen, hogy évek múlva is büszkén nézegesd a képeket.

A színeket az adott helyhez és évszakhoz illően válaszd ki, és kerüld a túl feltűnő mintákat, feliratokat, melyek zavaróak lehetnek.  A nagyon rikító, élénk esetleg neon színeket nem ajánlom. Szabadtéri fotózásokon jól érvényesülnek a természetben is megtalálható árnyalatok, föld tónusok, mint a bézs, mustár, bordó, farmerkék, olíva stb. A pároddal nem szükséges “egyenruhába” öltöznötök, elég ha harmonikus lesz az összhatás.

kismama fotózás Debrecen

Helyszínek babaváró fotókhoz

Természetközeli hátterek

A kültéri fotózásokat nem lehet megunni. A naplemente fényei és a természetes környezet gyönyörű hátteret varázsolnak a kismama fotóknak is. Nem szükséges hatalmas kirándulásra vállalkoznotok, hogy fotogén helyszínt találjatok. Lehet elég a város széli mezőre, vagy a közeletekben lévő parkba szervezni a fotózást. Kérjétek ki a fotósotok véleményét, ő biztosan tud javasolni olyan helyet, ami az adott évszakban jól mutat.

kismama fotózás Budapest

Stúdiós kismama fotózás

A műtermi fotózásnak egyik előnye, hogy nem kell alkalmazkodni az időjáráshoz. Manapság rengeteg napfény stúdió is rendelkezésre áll, ahol barátságos hangulatú képek születhetnek mesterséges fények nélkül. Viszont, ha szeretitek a minimalista stílust és a fekete-fehér képeket, akkor klasszikus stúdiós világítással nagyon elegáns fotóitok is lehetnek.

Fotózás az otthonotokban

Ha valahol könnyen és hamar feloldódtok az a családi fészek. Igazán bensőséges hangulatú képek készülhetnek rólatok pl. a leendő babaszobában. Valószínű, hogy otthoni fotózásra a délelőtti órák lennének a legoptimálisabbak, de ez függ a lakásotok tájolásától is. Amennyiben otthoni fotózást szeretnétek a pontos időzítésről mindenképpen konzultáljatok a fotósotokkal.

Kismama fotózás előtti teendők

Minden kismama megérdemel egy kis kényeztetést és énidőt. Ha nyugodtabbnak érzed magad, bízd a sminked és a frizurád profikra. Ezeket a szolgáltatásokat egyáltalán nem kötelező igénybe venni, de opcióként vegyétek számításba. A körmötök, kezeitek legyenek ápoltak, hiszen a legtöbb képen előtérben lesznek, ahogy a pocakotokat simogatjátok. A legextrémebb körömmintákat, szerintem ne most vessétek be, inkább válasszatok egy klasszikus manikűrt.

Lifestyle családi fotózás

Babaváró fotózás a nagytesóval

Ha már a második babátok érkezik, a nagytesót ne hagyjátok ki a fotózásból. Játékos pillanatok és ölelések segítenek kifejezni a családi kötelékeket. Rettentő édes fotók születhetnek, ahogy a kislányotok/kisfiatok kedvesen megsimogatja a pocakod és beszél a leendő kisbabátokhoz.

Praktikus tipp, hogy figyeljetek az étkezésre és a hidratálásra. Fotózásra ne érkezzetek éhesen, hiszen nem lesz túl őszinte a mosolyotok. A gyerekeknek pedig hozzatok a biztonság kedvéért nasit és innivalót is.

Ne vesszetek el a részletekben, koncentráljatok a várakozás valódi hangulatára, hogy a boldogságotoké legyen a főszerep a képeken.

Babaváró fotózás Debrecenben
Babaváró családi fotózás
Lifestyle családi fotózás

Betti, egy nagyon aranyos, közvetlen leányzó, aki kedvesen, türelmesen viszonyult hozzánk és végig tanácsokkal látott el bennünket, figyelve ránk és a részletekre. A munkája pedig lenyűgöző, csodás képeket készített rólunk a 33. héten, amit nagyon szépen köszönünk!

Anikó

Gyönyörű képek lettek, Betti. Sosem csalódunk benned! Luca nagyon élvezte és neki is tetszettek a képek. Vászonképet is csinálunk egy-kettőből, mert annyira szépek. Aztán majd kistesóval is jelentkezünk nálad családi fotózásra! 🥰

Barbi

Debreceni kismamafotózás
Debreceni családi fotós
Őszi kismama fotózás

Ha kismama fotózásra szeretnél jelentkezni, vagy ajándéknak szánod, kérj ajánlatot üzenetben!

 A kismama és családi csomagokról illetve a fotózás részleteiről e-mailben küldök tájékoztatást az érdeklődőknek. 

A szezonális (pl. karácsonyi) fotózásokra egyedi árajánlattal készülök.

Kismama fotózás csomagok és részletes tájékoztató

2014-ben indítottam el a fotós oldalam, így már 10 éve aktívan dolgozom fotográfusként. Esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg anyukákkal, jegyesekkel, akik fotózást terveznek. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.