Kismama fotók

Kismama fotók – Miért kihagyhatatlanok a várandósság alatt?

A kismama fotók miért olyan fontosak egy édesanya, egy család számára? Ha gyermeket vársz, valószínűleg tervezel fotográfussal készíttetni egy szép sorozatot a kisbabádról, akár újszülöttként. De gondoltál már a babaváró képekre is? Tapasztalom, hogy néhány család egyértelműen szeretné dokumentálni a várakozás időszakát, míg mások még bizonytalanok. Ebben a cikkben szeretném eloszlatni a kételyeket, ha még nem sikerült meghozni a döntést.

Aggályok és kételyek a kismama fotók kapcsán

„Tényleg szükségem van fotókra csak rólam kismamaként?”

Nos, itt a lényeg. Ezek nem csak a te fotóid – ezek a képek rögzítik a kapcsolatotok kezdetét közted és a kisbabád között. Ezek a felvételek egy korszak végét is jelölik. Azt a fejezetet, amikor még várakoztatok, amikor őt még nem ismertétek, csak elképzeltétek, hogy milyen lesz. Illetve hiába hívjuk “kismama fotózásnak”, erre az alkalomra elkísérhet a kedvesed, az idősebb gyerekeid és akár a négylábú családtagok is.

Debreceni családi fotós

„De a kismama fotók nem túl erőltetettek és mesterkéltek?”

Amint meghallod azt a szót, hogy “kismama fotózás” egyből a szűk, uszályos ruhás anyukák jutnak az eszedbe, belőtt hajjal, fullos sminkben? Vagy olyan képek, amiken a várandós pocakot mindenféle “vicces” feliratokkal, testfestéssel dekorálják? Biztosíthatlak róla, hogy nem csak színpadias, tökéletesre rendezett kismama fotók készülhetnek! Keressetek olyan fotóst, aki lifestyle stílusú családi és babaváró képeket készít. Az én esetemben is a természetesség, könnyedség dominál a fotózásaim során. Egy laza, szórakoztató élményt szeretnék nyújtani a hozzám érkező ügyfeleknek.

Betti, egy nagyon aranyos, közvetlen leányzó, aki kedvesen, türelmesen viszonyult hozzánk és végig tanácsokkal látott el bennünket, figyelve ránk és a részletekre. A munkája pedig lenyűgöző, csodás képeket készített rólunk a 33. héten, amit nagyon szépen köszönünk!

Anikó

Tavaszi kismama fotózás

„Miért költenék fotókra egy olyan időszakban, amikor nem vagyok kibékülve a külsőmmel?”

Ez egy kemény dió, de nem szeretném azt a sztereotípiát erősíteni, hogy minden kismama rajong az éppen megváltozó testéért. Ez egy csodálatos folyamat, de vannak várandósságok, amikre tényleg találóbb a “terhesség” kifejezés, hiszen nehezebben telik az a bizonyos kilenc hónap. Az se sokat segít az önbizalmadon, ha előnytelen szögből, torzító mobilos kamerával készítenek rólad képeket.

Ha aggódsz a megjelenésed miatt, egy tapasztalt fotós segít megtalálni azokat a pózokat, olyan szögeket, beállításokat, amik jól fognak állni. Az outfitek kiválasztásához is tudok tippeket adni, hogy valóban ragyogóan mutass a képeken. Hidd el, hogy egy ilyen fotózás még a magabiztosabbá tud tenni és büszkén fogod átlapozni a galériát.

Kismama fotózás Debrecen

„Miért költenék fotókra egy olyan időszakban, amikor nem vagyok kibékülve a külsőmmel?”

Az első babánál egyértelműbb, hogy készülnek kismama fotók, a másodiknál már habozni szoktak az anyukák. Pedig, ha belegondoltok ez az utolsó lehetőség megörökíteni azt a szimbiózist, ami a háromtagú családotokat jellemzi. A kistesó megérkezésével változni fog a köztetek lévő dinamika. Épp átalakul a családi szövetség, de még a nagy változások előtt megörökíthetitek ezt a múló korszakot, ami jelenleg a mindennapjaitokat jelenti.

Fontos megállni és ünnepelni a pillanatot, mielőtt minden megváltozik. Az új jövevény is kíváncsi lesz majd ezekre a képekre, pláne ha látott ilyet a korábbi terhességről. Abban is biztosak lehettek, hogy a nagytesók is irtó cukik szoktak lenni az ilyen fotózásokon.

Gyönyörű képek lettek, Betti. Sosem csalódunk benned! Luca nagyon élvezte és neki is tetszettek a képek. Vászonképet is csinálunk egy-kettőből, mert annyira szépek. Aztán majd kistesóval is jelentkezünk nálad családi fotózásra! 🥰

Barbi

Tavaszi kismama fotók

Okok, hogy miért ne hagyd ki a kismama fotózást

Ezek a fotók megőrzik a várandósság különleges időszakát. A kilenc hónap alatt átélt érzések, a pocakban lévő apró mozgások, az öröm és a várakozás mind olyan pillanatok, amelyeket érdemes megörökíteni. Ezek a felvételek nem csupán dokumentálják a külső változásokat, hanem a belső érzéseket és az édesanya és a baba közötti kapcsolatot is.

Babaváró fotózás Debrecen

A képek lehetővé teszik, hogy később akár a gyermekünkkel közösen visszatekintsünk erre a szakaszra. A kisbaba megérkezése után felgyorsulnak az események és könnyű elfeledkezni a terhesség varázsáról és kihívásairól. Ezek a képek értékes örökséget jelentenek mind az édesanyának, mind a későbbi generációknak.

A kismama fotózás lehetőséget ad arra, hogy az édesanya megünnepelje az anyaságot. Sok nő küzd önbizalomhiánnyal a terhesség alatt, és aggódik a testük átalakulása miatt. Azonban a kismama fotók lehetővé teszik számukra, hogy szépségüket, nőiességüket egy különleges, pozitívabb megvilágításban láthassák.

Mikor készüljenek a kismama fotók?

Az ideális időpont a kismama fotózásra kb. a terhesség hetedik és nyolcadik hónapjában van. A 28. és 32. hét közötti időszakot szoktam első sorban javasolni, de ez a kismamától is függ. Általában a 35. hét környékén vagy későbbi szakaszban, már nehezebb lehet az anyukáknak a mozgás, így maga a fotózás is kényelmetlenebb, fárasztóbb a számukra. Ha ikreket vársz, valószínűleg hamarabb fog kerekedni a pocakod. Ebben az esetben a 20.-25. hét között is készülhetnek a kismama fotók. Ha szeretnéd időben megszervezni a fotózást, a 12. hét után már felkeresheted a kiszemelt fotósod.

Kismama fotók Debrecen

Kismama outfit ötletek a fotózásra

Még akkor is, ha általában könnyedén összeállítasz egy szettet, az, hogy mit viselj a kismama fotózáson, lehet kihívást jelentő feladat. A tested percről percre változik, és azt szeretnéd, hogy magabiztosnak érezd magad és gyönyörűen nézz ki a képeken.

A maxi ruhák nem csak nőiesek, de praktikusak is lehetnek. Olyan gyakorlatias dolgokra gondolok, mint a kissé duzzadt, vizesedő bokák elrejtése a ruha alatt. Ilyen nehézségekkel ugyanis a legtöbb nő találkozik a harmadik trimeszterben. Ráadásul viselhetsz kényelmes, de nem túl csinos cipőket vagy papucsokat, senkinek sem fog feltűnni.

Válassz megfontoltan színeket

Kezdd azzal, hogy figyelembe veszed az évszakot és a helyszínt. Bizonyos színek jobban mutatnak ősszel (gondolj a vörösesbarna, bordó és a mustár árnyalatokra), míg mások természetesen tavasziasabbak. Ezen kívül, el kell kerülnöd, hogy beleolvadj a környezetedbe. Tehát ha egy botanikus kertben vagy erdőben készítesz kismama fotókat egy fülledt nyári napon, ne viselj zöldet. A földszínekkel, farmerkékkel nehezen tudtok mellényúlni.

Egyszerű, de nagyszerű kismama fotók

Amikor kiválasztod a ruhákat, kerüld a túlzsúfolt, merész mintákat, és válassz inkább egyszínű darabokat. Jól mutatnak a szép részletek és textúrák, (mint a csipke, finom kötött anyagok és a különleges gombok) vagy a kisebb, visszafogott minták. A hangsúly a képen szereplőkön legyen, ne a feltűnő mintákon és extravagáns ruhákon.

Gondolj a rétegekre

A rétegek sok lehetőséget kínálnak a nap során. Fontold meg, hogy beépítesz-e egy kendőt, sálat, kimonót vagy hosszú, nyitott kardigánt. Ezek a darabok dinamikussá és vizuálisan érdekessé tehetik a képeket, valamint elrejthetik azokat a testrészeket, amelyekkel nem vagy elégedett.

Kismama fotók szabadtéren

Nem szereted a ruhákat? Itt van néhány alternatíva:

Ha egyáltalán nem szeretsz ruhát viselni, akkor nem kötelező! Ezek a te fotóid, és azt szeretnénk, hogy valóban önmagad legyél a képeken! Választhatsz egy maxi szoknyát és póló kombinációt, vagy megfontolhatod a kismama overált, esetleg kantáros nadrágot. Választhatsz farmert vagy leggingset, amit egy bő, laza tunikával, pulóverrel vagy inggel párosíthatsz. Ezek a megjelenések hasonló előnyöket nyújtanak, mint egy maxi ruha, miközben segítenek abban, hogy magabiztosnak érezd magad és önmagad legyél.

Ha szeretnéd, hogy a te várandósságodról is készüljenek kismama fotók, vagy ajándéknak szánod, kérj ajánlatot üzenetben!

 A kismama és családi csomagokról illetve a fotózás részleteiről e-mailben küldök tájékoztatást az érdeklődőknek. 

A szezonális (pl. karácsonyi) fotózásokra egyedi árajánlattal készülök.

Kismama fotók készítése - csomagok és részletes tájékoztató

Babaváró fotók

2014-ben indítottam el a fotós oldalam, így már 10 éve aktívan dolgozom fotográfusként. Esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg anyukákkal, jegyesekkel, akik fotózást terveznek. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.