Bea és Viktor

Bea es Viktor esküvőjét a budapesti Jézus Szíve Templomban tartották. A szertartás után a koccintás és az állófogadás is a templomkertben zajlott. A növények élénkzölden borították be a narancssárga téglafalakat. Még vacsora előtt készítettük el a páros fotókat a Palazzo Zichy Hotelben. Bea es Viktor javaslatára egy közeli lépcsőházban is fotózódtunk. Amíg Budapesten éltem rendszeresen lestem be a régi lépcsőházakba és gyönyörködtem a részletekben, de a Horánszky utcai bérpalota még ismeretlen volt a számomra. Látszott rajta a régi korok fénye, impozáns lépcsőjével, hatalmas ablakaival, minden díszítéssel egy történetet mesélt el. A különleges helyszínek után különleges vacsora következett. Ugyanis a családdal és a barátokkal egy esti sétahajókázásra indult az ifjú pár, amin megcsodálhattuk a kivilágított Budapest fényeit.

Az egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb esküvőm Noémi és István kárpátaljai lakodalma volt. Egy éjszakával korábban érkeztünk. Akkor még lázas munka folyt a vőlegényes ház udvarán, épp a vendégváró sátrat díszítették. Amíg a virágok a helyükre kerültek megismerkedhettem a rokonokkal és megkóstolhattam a helyi specialitásokat. Másnap reggeltől már fotóztam az eseményeket, aminek külön örültem, hiszen ezen a lagzin minden volt, ami egy hagyományos magyar lakodalomhoz dukál. Az asszonyok káposztát töltöttek az udvaron, a férfiak hozták a pálinkát, ipari mennyiségű kávé rotyogott a konyhában, sürgés-forgás, egy folyton mosolygó, készülődő menyasszony és egy leendő férj, akit a nagy rohanásban az udvaron nyírt meg a fodrász. 

A dobronyi nászmenetnél szokás, hogy a falubeliek megállítják a menetet, a leendő arának átadnak egy-egy szál virágot, amit egy üveg pálinkával illik viszonozni. Volt aki, csak megállt a nászmenettel szemben, volt aki sorompóként kifeszített egy madzagot, volt aki biciklivel és volt, aki egy traktorral állt keresztbe az úton, hogy feltartsák a menetet. Közvetlenül a templom előtt pedig egy elkószált boci “állította meg” jelképesen az éneklő vendégsereget. A vacsorán sok gyerek volt, ami feldobta az este hangulatát, de ebben természetesen közreműködött a nyíregyházi Night Band zenekar és a végtelenül profi vőfély, Battai István. Örülök, hogy jelen lehettem ezen az ízes, eseménydús esküvőn.

Patrícia és Kornél

Egy kedves, ékszerdoboz esküvővel nyitottam a 2018-as szezont. Az időzítésnek hála a szertartás alatt az egész terasz arany fényben úszott. Patrícia és Kornél esküvőjén voltak buborékok, virágszirmok, menő basszusgitáros nagypapa, meghitt gyertyafényes vacsora, megható pillanatok és nagyon sok szerelem.

Petra és Gergő

2017-ben volt első olyan menyegzőm, aminek szerves része volt egy népzenekar, ugyanis a menyasszony a Szeredás Népzenei Együttes énekese, a vőlegény pedig a Hajdú Táncegyüttes táncosa. Tehát minden összetevő megvolt hozzá, hogy Petra és Gergő esküvője csak a folklór bűvkörében mozogjon, mégis nagyon ízlésesen megteremtették a harmóniát a modern és a hagyományos elemek között. A debreceni Paripa csárdában a hajnalig tartó mulatozás, a hatalmas táncos jelenetek annyira sok megörökítésre váró pillanatot jelentettek, hogy fotósként napkeltéig maradtam. Helyszín: Paripa Csárda, Debrecen

Panka és Csabó

Ha létezik pár, aki rutinosan mozog a kamerám előtt az Panka és Csabó. Pankát először én kértem fel modellnek egy sorozathoz, ami annyira jól sikerült, hogy legközelebb már ketten érkeztek hozzám páros fotózásra. Majd következtek a tanfolyamaikat népszerűsítő népviseletes képek, amiket szezononként újra és újra elkészítünk, a tánctáboruk pedig minden évben bekerül a naptáramba, mint jutalom fotós “munka”. A több éves ismeretség révén nem volt kérdés, hogy az esküvőjük napján is velük leszek. 

Ez az esküvő volt, ahol extrém rövid időnk maradt a kreatív fotókat elkészíteni, de ők már annyira természetesnek vették a kamera jelenlétét, hogy 45 perc alatt is sikerült olyan képeket készítenünk, amiket boldogan tesznek a családi albumba. Ebben persze az is segített, hogy a végtelenül romantikus tatai Pálmaházat választották helyszínként. Panka és Csabó Nagy Napja a legmegindítóbb volt, amin ott lehettem. Voltak könnyek a templomi és a polgári szertartáson is (nálam a szülők búcsúztatásánál tört el a mécses), de a vacsora is bővelkedett megható pillanatokban (a videós kolléga a nyitótáncnál érzékenyült el). Örülök, hogy részese lehettem ennek a napnak.

Anett és Ervin

Anettel és Ervinnel véletlenek sora hozott össze. A szervezés utolsó fázisában kellett új vőfélyt és új fotóst találniuk. A vőfély kérdése nehezen lett megoldva és ugyan velem is csak két héttel az esküvő előtt beszéltek telefonon, a Nagy Napon mégis hamar megtaláltuk a közös hangot. Mindketten művészek: Anett kortárs táncos, Ervin pedig szobrász. A kreatív fotózás helyszínét is inspirálta a művészetük, Ervinnek ugyanis egy meghatározó sorozata készült szénabálákról, így őket is a szénabálák tengerében fotóztam. Este megtapasztalhattam, hogy milyen egy igazi, hagyományos tiszafüredi lagzi, ahol minden szolgáltatóval olyan vendégszeretően bántak, mint a régi barátokkal.

Orsi és Celso

Orsi és Celso kértek fel legelőször, hogy fotózzam az esküvőjüket, de még több év távlatából is az egyik legizgalmasabb menyegzőként emlékszem vissza rá. Az országhatárokon átívelő történetüket a debreceni Erdőspuszta Club Hotelben koronázták meg. Már a szertartás során lehetett látni a melyről jövő érzelmeket, de mikor a portugál temperamentum és a magyar virtus találkozik csakis egy hatalmas bulit eredményezhet.