esküvői trendek 2023

Esküvői trendek, ha 2023-ra szervezed az esküvődet!

Az esküvők megismételhetetlen események, amiket a párok hosszú hónapokig terveznek. Valljuk be, hogy mindenki egyedi és önazonos menyegzőről álmodozik, ezért érdemes az aktuális esküvői trendek formabontó ötleteiből inspirálódni a szervezés során. A 2023-as esküvői trendekről Dankó Réka esküvőszervezőt kérdeztem, aki csupa kreatív tippel segíti a párokat.

Milyen esküvői trendek hódítanak majd 2023-ban?

Én úgy látom, hogy a jövő évi esküvők meghatározó aspektusai lesznek a korábbi két évhez hasonlóan a kis létszámú visszafogottabb, de annál meghittebb, nem hagyományos esküvők.

1. Természetközeli esküvők

A 2023-as szezonban az ideihez képest még nagyobb teret hódítanak a természetközeli, erdőben vagy borvidéken tartott laza, meghitt esküvők. Úgy látom, hogy ehhez társul, hogy egyre jobban nyitnak a párjaim a hagyományoktól mentes esküvők felé és stílusos, minimalista vagy tematikus koncepciókkal keresnek fel. A belvárosi elegáns esküvők mellett jövőre utat törnek a színes mezei virágos esküvők is, amelyek lehetnek egy állatokkal körülvett pajtában az erdő közepén ahol glamping sátrakban tudnak aludni gyönyörű festői környezetben.

esküvői trendek 2023

Forrás: RR pictures

2. Fesztivál hangulatú esküvők

Másik sláger a tavalyihoz hasonlóan a nagyobb létszámú fesztivál hangulatú esküvő, melyhez hasonlót volt szerencsém ebben az évben is szervezni közel 1,5 éven keresztül. A sátrat Nomad Stretch Tent biztosította, a természetes hatást a Sátorkölcsönző gyönyörű fa bútoraival emeltük ki, a Pampa Bloom Petra pedig csodálatos dekorációt álmodott meg.

3. Micro esküvők

A harmadik típus pedig a kis létszámú micro esküvő, melyre több természetközeli és egy urban weddingre is volt példa 2022-es szervezéseim közül. Az egyik egy közel 25 fős kis esküvő volt, mely polgári szertartásának a Horizont Cafe izgalmas kör alakú kávézója adott otthont, a vacsora pedig egy modern és elegáns lakásétteremben volt a Table Budapestben. Finom vacsora és gyönyörűen megkomponált ételek, jó hangulat, amely meghittséget kölcsönöz a kis létszámú esküvőknek. Az isteni tortát pedig a Stufni Tortaműhely készítette a pár számára, a hangosításról és a zenei aláfestésről pedig a Show4You csapata gondoskodott.

4. Esküvői weboldal

Új trend a környezettudatosság jegyében a következő szezonban nálam az úgynevezett esküvői weboldal berobbanása. A fenntartható megoldások híve vagyok, amilyen sláger volt idén, még nagyobb lesz jövőre, még a saját esküvőnkre is ezt a megoldást választottuk czukovacs.dev által. Egyszerű, informatív és modern. Több jövő évi esküvős páromnak is készül párhuzamosan save the date és online weboldal is. Megkönnyíti a kommunikációt és az információáramlást, könnyen rá lehet kérdezni az étel-ital és zenei igényekre, illetve a visszajelzést is egy komplex táblázata gyűjti. Ha nem szeretnétek papír alapú hagyományos megoldást vagy külföldön éltek  és nehéz lenne mindenkit meglátogatni, szuper megoldás lehet.

esküvői trendek 2023

5. Esküvői torta helyett desszertasztal

Egyre gyakrabban választanak a párok kisebb tortát, amit jelképesen felvághatnak, de az alsóbb szinteken például pohárkrémek, vagy cupcake-ek kapnak helyet. Ennek egy elegánsabb alternatívája is lehet a desszertasztal, amit ma már a dekoráció részeként szoktak megtervezni. Ez egy nagyon esztétikus eleme az esküvőnek, amit a násznép is értékelni szokott. Sokkal szélesebb választékot tesz lehetővé az édességek tekintetében, a különböző mentes sütiknek is jobb, ha elkülönítve szervírozzuk őket.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.