Gyakori hiba tönkreteheti az esküvői fotókat

5+ gyakori hiba, ami tönkreteheti az esküvői fotókat

Vajon mi az, ami tényleg tönkreteheti az esküvői fotókat? Az esküvői fotózás megtervezése során rengeteg tényezőt figyelembe kell venni, de ha előre gondolkodsz és felkészülsz, elkerülheted ezeket a gyakori hibákat. Az esküvőszervezés stresszes folyamat lehet, de ha profi szolgáltatókat választasz, és tudatosan figyelsz az apróságokra, akkor nem kell attól tartanod, hogy az esküvői fotók nem felelnek meg az elképzeléseidnek. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy ne csak szép, hanem érzelmileg gazdag és egyedi képeid legyenek, amelyek visszatükrözik a nap valódi hangulatát. 

Tarcal esküvői képek

1. Rosszul szervezett időbeosztás

Az esküvő egy gyönyörű, de rohanós nap, és gyakran előfordul, hogy a pár nem szán elegendő időt az esküvői fotókra. A forgatókönyv kulcsfontosságú a gördülékeny fotózás érdekében is. Ha a nap túl zsúfolt, a képek kapkodósak és kevésbé természetesek lehetnek. Kevés esély van a spontán pillanatok megélésére és megörökítésére, ha valójában versenyfutásnak élitek meg a menetrendet. Előfordulhat, hogy a készülődés tovább tart a tervezettnél, vagy a szertartás elhúzódik, ami miatt kevés idő marad például a családi fotókra.

Tipp: Készítsetek egy részletes menetrendet konzultálva a fotósotokkal, és legyetek rugalmasak, ha valami váratlan történik. Egy tapasztalt fotográfus segít abban, hogy a legjobb időpontokat válasszátok a fotózásra, különösen a természetes fények miatt, ha szabadtéri fotózásra készültök.

Esküvői kreatív fotózás

2. Stressz és feszültség

Az esküvői fotózás egy örömteli élményt kell megörökítsen, de ha az ifjú pár feszülten, idegesen áll a kamera elé, az meglátszik a képeken is. Az esküvő természetesen stresszes lehet, de fontos, hogy a fotózásra érzelmileg is készen álljatok. A feszült arckifejezések és testtartások nem kedveznek a romantikus, meghitt fotóknak.

Tipp: Próbáljatok meg időt szakítani a pihenésre, akár egy rövid lélegzetvételre a fotózás előtt. Bízzatok a fotósotokban, és élvezzétek a pillanatot! Egy jó fotós segít elmesélni a szerelmetek történetét, támogat benneteket, hogy oldottan, természetesen viselkedjetek a kamera előtt.

Betti nem csak a fotózásban profi, de a személyiségének köszönhetően az előkészítéstől az utómunkáig a legrugalmasabb és legkedvesebb partner, ami hatalmas support tud lenni 1-1 nagy családi esemény megörökítése esetén. Varázslatos hangulatú atmoszféra és képek, rugalmas hozzáállás, bátran ajánljuk!

Szandi

Erre van szükségem!

Esküvői kreatív fotózás Debrecen

3. Túlzott pózolás

Néha a párok túlságosan rágörcsölnek a pózokra, és ezzel eltűnik a fotók természetessége. A merev beállítások és a túlzott pózolás gyakran eredményezhet élettelen, mesterkélt képeket. Nem a bonyolult, vagy túlságosan megkomponált pózokból szüeltnek majd a kedvenc esküvői fotók.

Tipp: Próbáljatok meg laza, könnyed beállításokat választani, és hagyjátok, hogy a fotós irányítson. Azokat a fotókat szeretjük, amelyek tele vannak érzelmekkel és meghitt pillanatokkal – ezek azok a képek, amelyek valóban életre kelnek az esküvői albumban.

Menyasszonyi készülődés Fekete Farm

4. Túlzsúfolt fotózási helyszín

A zsúfolt vagy rendezetlen helyszín zavaró hátteret biztosít a képeknek, rontják a vizuális élményt. Egy esküvői fotózáson a környezet kiemelten fontos, ezért érdemes figyelni arra, hogy a háttérben ne legyenek oda nem illő tárgyak, felesleges dekorációk, stb.

Tipp: Amikor kiválasztjátok a fotózási helyszínt, ügyeljetek arra, hogy az harmonizáljon az esküvő stílusával. A letisztult, természetes hátterek, mint például egy rusztikus, szabadtéri helyszín, tökéletes alapot nyújtanak ahhoz, hogy az esküvői fotók meghitt és időtlen hangulatot árasszanak.

5. Kommunikációs hiányosságok a fotóssal

Az esküvői fotózás sikere nagyban múlik a kommunikáción. Ha nem osztod meg az elképzeléseidet a fotóssal, könnyen előfordulhat, hogy a képek nem úgy sikerülnek, ahogyan azt megálmodtad. Hiába profi a fotós, ha nem ismeri a te személyes stílusodat és elvárásaidat, nehéz dolga lesz megvalósítani az álomfotókat.

Tipp: Szánj időt a fotósoddal való részletes megbeszélésre. Mutass neki inspirációs képeket, beszéljétek meg az egyedi elképzeléseket, és ne félj őszintén elmondani, mire vágysz. Egy tapasztalt fotós nyitott lesz arra, hogy alkalmazkodjon a te igényeidhez, hogy valóban személyre szabott esküvői fotóid lehessenek. Hasznos lehet inspirációs fotókat is mutatni, hogy a fotós jobban megértse az ízléseteket.

Esküvői fotós Debrecen

6. B terv hiánya rossz idő esetén

Kültéri esküvőt terveztek? Akkor bizony fontos, hogy ne hagyd figyelmen kívül az időjárás szerepét. Egy váratlan zivatar, erős szél vagy akár a szokatlan hőség is megnehezítheti az esküvői fotók készítését. Ha nincs egy jól átgondolt B tervetek, az esküvői fotózás eredménye komoly csalódást okozhat.

Tipp: Mindig legyen alternatív terved arra az esetre, ha az időjárás nem kedvezne. Például egy beltéri helyszín, ahol folytathatjátok a fotózást, vagy egy fedett terasz, amely megóv a rossz időtől, de nem veszít a természetközeli hangulatából.

Inspirációért látogass el a blogunkra, ahol további esküvői tippeket találsz: Egy esős esküvő margójára

Polgári esküvő

7. Rosszul megválasztott esküvői fotós

Rendkívül fontos, hogy olyasvalakit válassz, akiben megbízol, és aki igazán érti, hogy mit szeretnél. Ha a fotósod nem ismeri az ízlésedet, vagy nem érzed magad komfortosan vele, az meglátszik a képeken is.

Tipp: Szerződéskötés előtt találkozz a fotósoddal személyesen, vagy konzultáljatok legalább videóchaten. Beszéljétek át az összes részletet, beleértve a stílust, az időzítést és az esetleges speciális kéréseket is. Nézz meg teljes esküvői galériát tőle, olvass véleményeket, és ne félj kérdéseket feltenni.

"Betti készítette a jegyes és az esküvői képeinket is. A fotózások nagyon jó hangulatban teltek, Betti remekül ránk hangolódott. Gyönyörű díszdobozban kaptuk a képeket, amikért odáig vagyunk! A rokonok és a barátok is dicsérték az elkészült munkát. Csak ajánlani tudjuk a Malom Fókuszt!"

Panni

Kiválasztottad az esküvő dátumát, de nincs fotósod? Ne habozz!

Gúthi erdő menyasszonyi portré

Hogyan lehet a legtöbbet kihozni az esküvői fotókból?

Az esküvői fotók nem csak emlékek, hanem az esküvő legmeghittebb pillanatainak lenyomatai, amik családi kincsekké válnak. Ha a fent említett hibákat sikerül elkerülni, garantáltan olyan képeket fogsz kapni, amelyek valóban visszatükrözik a nap minden szépségét és örömét. Ne feledd, hogy az esküvői fotózás nem csupán a fotós felelőssége, hanem egy közös munka, amelyben a ti kommunikációtok és felkészülésetek is kulcsfontosságú.

További hasznos információkért olvasd el a blogbejegyzéseimet:

Az Instagram oldalamon (Malom Fókusz Instagram) még több inspirációs fotót találsz valódi párok, valódi esküvőjéről.

Ne maradj le az esküvői fotós ajánlatokról!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.