Menyasszonyi smink

Menyasszonyi smink – Így lesz tökéletes az esküvődön!

Kertész Zsófia segítségével jártuk körbe a menyasszonyi smink témáját. Olyan örökzöld tanácsokat és trükköket osztott meg az interjú során, amikkel még tökéletesebb lehet az esküvői megjelenésed.

Milyen szempontok alapján készül nálad egy menyasszonyi smink?

Szeretem az egyéniséghez illő sminket elkészíteni és a saját vonásokat megőrizni. Tartósságot tekintve is olyan termékeket használok, amelyek biztosan megállják a helyüket, bírják a meleget, párát, sírást, puszikat. Bevált, kipróbált termékek vannak nálam készleten. Menyasszonyi smink esetében szoktam ajánlani a próbasminket.

Miért fontos a próbasmink?

  1. A menyasszonyi smink más, mint egy alkalmi smink.
  2. Időt spórol a nagy napon, nem kell folyton leállni, kérdezgetni, megnézni, hogy tetszik-e.
  3. Meg tudom kicsit ismerni a menyasszonyt és az arcát is, így tényleg a neki megfelelő és hozzá legjobban passzoló sminket tudom elkészíteni.
  4. Egy mini sminktanácsadással is felér, hiszen megmutatom, mi áll jól neki színek, formák tekintetében.
  5. Több sminket is kipróbálunk.
  6. Megnyugtató, hiszen a nagy napon a smink miatt már tuti nem fog izgulni, tudja mire számítson..
  7. Kis kikapcsolódás a stresszes esküvőszervezésben.
Menyasszonyi smink esküvőre

Mit nem ajánlasz a próbasmink esetében?

Nem szoktam ajánlani, hogy a próbasminket a kreatív esküvői fotózással kössék össze. Miért ne? Mert egy próbasminken nem komplett, kész sminkeket készítek el, ezek inkább próbálgatások. Akár több színt, árnyékolást is kipróbálunk ilyenkor, így a végeredmény nem lesz fotótiszta.

Természetesen lehetőség van arra, hogy fotótiszta legyen a végeredmény, de ekkor épp a próbálgatás izgalma veszik el. Jegyes fotózásra időzíteni sem szoktam ajánlani, pont az előbb leírt tisztaság miatt, másik ok, hogy egy menyasszonyi smink merőben más, mint egy jegyes fotózásra alkalmas smink és a ruha sem egyforma.

Kertész Zsófi sminkes

Mit vagy kit hozzanak magukkal a próbasminkre?

  • Minden ötletüket, kívánságukat, esküvői ékszereiket. 
  • Ér sminkes inspirációkat keresni, így nekem is könnyebb eltalálni a stílusukat.
  • Próbafrizurával is összehozhatják az időpontot, hogy teljesebb képet kapjanak.
  • Anyukát, testvért, barátnőt, bárkit aki mellett jól érzi magát az ifjú ara és ad a véleményére. Viszont fontos, hogy a kísérő ne akarja a saját stílusát, ízlését a menyasszonyra erőltetni.
Esküvői smink

Hogyan érkezzenek a menyasszonyok?

  • Fehér felsőben és lehetőleg smink nélkül. Sok időt megspórolunk, ha nem kell az arctisztítással foglalkozni, persze ha ez nem kivitelezhető, akkor a micellás víz megoldja.
  • Hidratálják előtte bátran a bőrüket, ajkaikat.
  • Ha nincs még bőrápolási rutinja, nem halogathatja tovább, el kell kezdeni. Bőrápolási tanácsadással is foglalkozom, ezzel elő lehet készíteni a bőrt a nagy napra és tovább is. Esküvő előtt kozmetikus által végzett plusz kezelések nagyon jók pl.ultrahangos kezelések. Ezekkel még makulátlanabb lesz a menyasszonyi smink.

Mi a legfontosabb tanácsod, észrevételed a menyasszonyi smink kapcsán?

Azt tapasztalom, hogy az inspirációs fotók miatt nagy a nyomás a menyasszonyokon. A neten photoshoppolt képek vannak, de a smink az smink. Ha ott a ránc azt nem rejti el az alapozó, ebben a bőrápolás segíthet. Mégis a legfontosabb talán, hogy saját magunkat fogadjuk el és ne kergessük a „megcsinált” képek tökéletességet.

Zsófi debreceni sminkes, így ha a környéken lesz az esküvőtök a Facebook oldalán keresztül tudsz nála jelentkezni: Sminkes Kertész Zsófia.

Egy korábbi blogcikkben a menyasszonyi hajak témáját jártam körbe: Esküvői frizurák, ha 2023-ra szervezed az esküvődet.

Ha az esküvőtöket szervezitek, de még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.