Természetközeli esküvő

Természetközeli esküvő: egy barlangi ceremónia izgalmai

Gondolkodtál már azon, milyen lehet egy természetközeli esküvő a Zemplén csodálatos tájain? Petra és Gergő története igazi inspirációt jelenthet számodra, ha imádod a rusztikus és bohém stílust!

Természetközeli esküvő a Baradla-barlangban

Ők sem bízták a véletlenre álmaik megvalósítását: Budapest és Jósvafő között ingázva hónapokon át szervezték egyedülálló esküvőjüket, melynek hátteréül a lenyűgöző Zemplén szolgált. A különleges helyszínválasztás nem volt véletlen: Jósvafőhöz ezer szállal kötődtek, itt ismerkedtek meg, itt történt a lánykérés is, így nem volt kérdés, hogy itt fogadnak örök hűséget egymásnak. Az álomesküvőjük nem sablonokra épült, hanem mindenben az ő világukat tükrözte.

Esküvői kreatív fotózás

A szertartás helyszíne a Baradla-barlang Óriások terme volt. Nem mindennapi választás, de annál különlegesebb! Fotósként engem is kihívások elé állított, hiszen egy barlangban fotózni technikailag izgalmas feladat. A helyszín hangulatvilágítása, a zenei aláfestés és a különleges atmoszféra maradandó élményt nyújtott nem csak a párnak, hanem a násznépnek is.

A vacsora és a buli a Szelcepusztai Turistaházban folytatódott, az erdő ölelésében. A rusztikus dekoráció, mely rengeteg DIY megoldást is rejtett, tökéletesen harmonizált a természetközeli esküvő hangulatával. Fergeteges mulatsággal folytatódott az este, tele tánccal, nevetéssel és boldogsággal.

Esküvői meghívó

Esküvői fotók: Hogyan örökítsük meg a természetközeli esküvő pillanatait?

Az esküvői fotózás egyik legfontosabb része, hogy a képek valóban tükrözzék a pár személyiségét és az esemény hangulatát. Petra és Gergő különösen fontosnak tartották, hogy a fotósuk olyan legyen, aki már dolgozott hasonló környezetben. 

Instagramon a helyszínre rákeresve találtunk rád. Olyan fotóst kerestünk, akinek egy világ végi helyszínnél is van már tapasztalata.  Rögtön megtetszettek a képeid mind a kettőnknek, emiatt már csak reménykedtünk, hogy szabad leszel az esküvőnk napján.”

Fotózás előtti aggodalmak

„Mivel nem hagyományos esküvőnk volt, aggódtunk a helyszínek miatt, hogy ne legyenek kényelmetlenek számodra a feltételek. Őszintén szólva amiatt is egy kicsit aggódtam, hogy a képi világ és a hangulat nem fog egyezni az úgy nevezett “pinteresten elképzeltekkel”, de őszintén mondom, hogy teljes mértékben felülmúltad az elképzeléseimet!” – mesélte Petra a fotózás után.

Természetközeli esküvő koszorúslányok

Hogyan segít az esküvői fotós a nagy napon?

A fotózás során rengeteg helyzet adódhat, amikor a pár feszült vagy zavarban van. Fontos, hogy a fotográfus segíteni tudjon a feloldódásban és elkapja azokat a pillanatokat, amelyek igazán különlegessé teszik az esküvőt. 

„Nagyon szuperül éreztük magunkat! Ami nehézség volt számunkra, az a szervezőből való átállás menyasszonnyá és vőlegénnyé, de nagyon sokat segítettél nekünk a kedvességeddel és ez a fura állapot a képeken egyáltalán nem tükröződik.”

Azt élveztük a legjobban a közös munkában, hogy tudtál azonosulni velünk és nem jelentett számodra semmi sem akadályt! Ha feszültek voltunk te oldottad a hangulatot, ha zavarban voltunk humorral segítettél ellazulni, ha pedig önfeledten boldogok voltunk, akkor velünk együtt örültél. Ezt nagyon-nagyon köszönjük!”

Petra

Természetközeli esküvői tippek

Ha az esküvőtöket szervezitek és még nincs meg hozzá a fotós, vedd fel velem a kapcsolatot üzenetben!

Esküvői fotózás Jósvafőn
Természetközeli esküvő fotók
Jósvafő esküvői fotózás

Tippek a tökéletes természetközeli esküvő megalkotásához:

  • Válassz olyan helyszínt, ami közel áll a szívedhez: Legyen szó hegyvidékről, vízpartról, erdei tisztásról, vagy akár a nagymamátok kertjéről, a lényeg, hogy a helyszín megszólítson titeket.
  • Ne félj a DIY megoldásoktól: A rusztikus dekoráció rengeteg lehetőséget kínál a kreativitás kibontakoztatására. Készítsétek el magatok az ültető táblát, a fotózási hátteret, vagy bármit, amiben fantáziát láttok. Ez akár a koszorúsláynokkal, vagy a családtagokkal közös program is lehet.
  • Gondoskodjatok a kényelemről: Ha természetközeli esküvőt terveztek, fontos, hogy gondoljatok a vendégek kényelmére is. Pl nyári időszakban érdemes árnyékos helyre szervezni a ceremóniát, vagy naplemente idejére, amikor már kellemesebb a hőmérséklet. Ezen kívül szúnyog- és kullancsriasztókat is biztosítsatok a násznép számára.
  • Válassz olyan fotóst, akinek van tapasztalata természetközeli esküvő fotózásában: Az ilyen helyszínek kihívást is jelenthetnek a változó fényviszonyok miatt. Egy rutinos esküvői fotós képes lesz ezeket a kihívásokat lehetőségekké alakítani, és lenyűgöző képeket készíteni.
Természetközeli esküvői helyszínek

Eltérő vélemények: A profi szervezés fontossága

Sokan gondolják, hogy alternatív helyszínre szervezni egy esküvőt túl nagy stresszel és munkával jár, és profi szervező nélkül nem is érdemes hozzáfogni. Ebben van igazság, hiszen egy különleges helyszín kiválasztása és a természetközeli esküvő sok szervezést igényel. Azonban a végeredmény minden erőfeszítést megér: egy olyan eseményt hozhatsz létre, amely valóban tükrözi a személyiségedet és stílusodat.

Esküvői dekoráció ötletek

Összegzés a természetközeli esküvő témában

Petra és Gergő esküvője igazi bizonyíték arra, hogy a szabályok nem kötik meg a kezünket: ha az álmunk egy egyedi, különleges esküvő, akkor higgyük el, hogy megvalósíthatjuk! A természetközeli helyszín, a rusztikus hangulat és a személyre szabott dekoráció varázslatos keretet adhat a nagy napnak, mely örökre emlékezetes marad.

Ha már kiválasztottad a helyszínt és a dátumot, ne habozz árajánlatot kérni.

Barlangi esküvői szertartás

2015-ben fotóztam először esküvőt és a műfajba egyből beleszerettem. Az esküvők mellett családi és portré fotózásokat vállalok. Szeretem az emberek közötti kapcsolatokat, őszinte pillanatokat megörökíteni. A blogomon az elmúlt évek tapasztalatát osztom meg a jegyesekkel és a fotózásra érkezőkkel. 2024-től esküvőszervezőként is segítem a párokat. További hasznos tippekért olvasd el a többi bejegyzésem.