fbpx
Hogyan készüljünk jegyes fotózásra?

Hogyan készüljünk jegyes fotózásra?

A jegyes fotózás során a legfontosabb, hogy természetes, sallangmentes képek készüljenek, melyeken valódi önmagatokat láthatjátok viszont! Gyakran fejtörést okoz az ideális öltözék megtalálása. Egyszerűen megválaszolhatnám a kérdést azzal, hogy kényelmes legyen és a személyiségetekhez illő, de ezzel a bejegyzéssel szeretnék néhány támpontot adni.

A helyszín nagyban befolyásolja, hogy milyen stílusú öltözetet válasszatok. Dóri és Norbi jegyes fotózásának helyszíne a Nagyerdei Vidámpark volt. A környezet hangulatához egy lazább, egyszerű és kényelmes szettet válogattak össze, amivel akár fesztiválozni is szívesen mennének. 

Ha beltéren fotóztok, például egy szép régi épületben, egy kávézóban akár egy elegánsabb, különlegesebb outfitet is összeállíthattok.

Következzen néhány szempont, amit fotósként ajánlok a pároknak:

Szín

Törekedjetek rá, hogy harmóniában legyen a vőlegény és menyasszony öltözetének a színvilága, de legyen benne mégis valamennyi kontraszt. Például Erika sötétkék pólójához Ádám egy világoskék inget választott és a nadrágok színeiben is volt némi eltérés. Ezzel úgymond szép hátteret teremtenek egymásnak és nem “mosódnak össze” a testrészeik a képeken. Hogy milyen színeket választotok szintén a helyszínen is múlik. Egy sárgán virágzó repce mezőben vagy napraforgó földön jól mutathat a vakító fehér, de a merészebbek vidám kékben is pompázhatnak. Erről érdemes a fotósotokkal egyeztetni!

Jegyes fotózás

Minták

Aranyszabály: kerüljétek azokat a mintákat, amik elvonják rólatok a figyelmet! Külön kérni szoktam, hogy a feliratos, logós pólókat inkább hagyjátok otthon. A többi mintával is óvatosan, hiszen zavarossá válhat tőlük a kép (különösen az apró minták zavaróak a képeken). Ha ragaszkodtok a mintákhoz olyan szempont alapján válogassatok, hogy a kettőtök outfitje egységként mutasson jól. Ha mondjuk az egyikőtök pöttyös inget választ, a pár másik fele inkább egyszínű felsőben legyen mint csíkosban. 

Kellékek

A fotózásaimon kevés kelléket használok. Nem szoktam elhozni magammal egy fél vintage üzletet, de egy-két apróság mégis segíthet a pároknak a pózolásban. Ajánlom, hogy a nadrágotok, ruhátok zsebes legyen és egy farmerdzseki, vagy blézer is nagy segítség lehet. Ezzel a kezeiteknek nyújtunk “mankót”. Sokszor azt látom, hogy kezeiteket nem tudjátok hova tenni, hogy természetes legyen és a képen is jól mutasson. A lányoknak pedig jó választás lehet egy lenge szoknya, amibe belekaphat a szél és játékossá teszi a képeket.

Hány outfitre van szükség?

Akármennyire nehéz a döntés, két különböző szettnél ne készüljetek többel! Szűkítsétek le a ruhadarabok számát! Ha változatossá szeretnétek tenni a képeket kapjatok fel egy kardigánt, vagy egy sálat. Az időt szánjátok inkább a feloldódásra, aktív fotózásra, mint az átöltözésekre.

Kreatív jegyes fotózás
Jegyes fotózás

Semleges, klasszikus darabok

Nem kell a legújabb divat szerint öltöznötök, inkább az időtálló, klasszikus vonalvezetést részesítsétek előnyben! Ezeket a képeket évek múlva is szeretnétek büszkén visszanézni, ne kerüljenek olyan sorsra mint a gimis bulifotók, amiket már nem szívesen mutatnátok meg másoknak. 

+1 Tipp - egy kicsi merészség nem árthat

Ne legyetek túl hétköznapiak! Egyetlen feltűnő darab, mint egy tüll szoknya, egy vagány bakancs, színes zoknik, kalapok segítenek abban, hogy kitűnjetek a tömegből! 

Ne az utolsó pillanatban kezdjetek bele a válogatásba! A fotózás előtti este már csak pihenjetek nézzétek meg a korábbi kedvenc közös képeiteket és hangolódjatok a jegyes / páros fotózásra. 

Jegyes fotózás ajánlatkérés